SNIJEG U HRVATSKOJ

Kosor: Milanović je trebao biti tamo gdje su ugroženi ljudski životi, a on je izišao iz jedne tople sobice i došao u drugu

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je Vladu premijera Zorana Milanovića da kaže na koji će način smanjivati masu plaća ako ne budu dirala kolektivne ugovore, podsjećajući Milanovića kako je upravo on, dok je bio u oporbi, bio protiv HDZ-ova prijedloga za izmjenu Zakona o radu (ZOR).

- Među mjerama koje Vlada, doduše dosta konfuzno i u dosta oprečnih izjava dužnosnika najavljuje, razabire se da će se smanjivati masa plaća. Pitamo na koji način će to napraviti ako se neće dirati kolektivni ugovori - rekla je Kosor na konferenciji za novinare.

Izmjena ZOR-a, rekla je, bila je jedina mjera iz programa gospodarskog oporavka njezine Vlade koju nisu uspjeli provesti jer su protiv sebe imali 800 tisuća potpisa, opoziciju i sindikate pa su zakon povukli. Milanović je, dodala je, tada potpisao peticiju da se ZOR ne mijenja, a sada ima problema.

- Politika SDP-a, dok su bili u oporbi, bila je kratkovidna i često su uskostranačke interese stavljali iznad državnih - ocijenila je Kosor, podsjećajući također da je SDP bio i protiv Zakona o fiskalnoj odgovornosti koji je njezina Vlada predložila i koji je na snazi već dulje od godinu dana.

Ne razumije zašto Vlada koja još nije donijela proračun za 2012. već najavljuje rebalans sredinom 2012. godine. - Dakle, u samoj strukturi proračuna očito na samom početku nešto nije u redu - ustvrdila je predsjednica HDZ-a

Kosor nije propustila priliku da iskritizira Milanovića i njegovu Vladu zbog, kako je rekla, nikakve reakcije na snijeg koji je zatrpao stotine sela.

- Premijer je nakon tri dana izišao iz tople sobice i došao u drugu toplu sobicu te konstatirao da se nešto u Hrvatskoj događa i ponovo se vratio na isto mjesto - rekla je Kosor.

Ona drži da je trebao otići tamo gdje su ugroženi ljudski životi te organizirati svojevrsni krizni stožer kojemu bi bio na čelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 11:46