NAJBOLJI PROJEKT EU

Koprivničko-križevačka županija: Veća konkurentnost tvrtki smještenih na sjeverozapadu

Razvojni centar i tehnološki park Križevci namijenjen je razvoju prehrambeno-tehno-loškog, metalog, drvnog i IT sektora

Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci predložen je projekt u izboru za najbolji EU projekt od strane regionalnog koordinatora PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije unutar kategorije Doprinos poduzetništvu.

Projekt se počeo provoditi 28. kolovoza 2017. godine, a završio 28. veljače 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.617.437,12 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava bio je 1.484.645,53 kune, a vlastita sredstva 132.791,59 kuna.

Nositelj projekta bio je Križevački poduzetnički centar d.o.o., a partner Razvojna agencija PORA KKŽ.

Uspješna provedba

Projektom se htjela podići razina konkurentnosti poduzeća Sjeverozapadne Hrvatske na temelju „pametne“ specijalizacije regije i podizanja kompetencija stanovništva te pokrenuti održivi ekonomski rast, pozitivnu poduzetničku klimu i rast zapošljavanja na širem području Križevaca s orijentacijom na djelatnosti visoke dodane vrijednosti, dok je specifični cilj bio razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture u gradu Križevcima.

Projekt je nastavak uspješno provedenog projekta izgradnje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci namijenjenog razvoju prehrambeno-tehnološkog, metalo-prerađivačkog, drvnog i IT sektora. Kako bi izgrađena infrastruktura bila funkcionalna i kao takva privlačna postojećim i potencijalnim start-up poduzećima nužno je bilo prostor opremiti u skladu s potrebama poduzetnika, što je ovim projektom uspješno postignuto.

Provedbom projektnih aktivnosti opremljene su zajedničke prostorije – konferencijska dvorana, tri sale za sastanke, co-working prostor, prostor kuhinje i blagovaone, predvorje i terasa, nabavljena su i potrebna postrojenja te je uređen vanjski okoliš.

Među najboljima

Uspješnost projekta ogleda se ponajprije u činjenici da je tijekom provedbe projekta inkubirano 10 novih start-up poduzeća, dok je sveukupno njih 30 koristilo novoopremljenu infrastrukturu, a sveukupno je opremljeno čak 10.910 m2 prostora.

S obzirom na interes koji su iskazali postojeći i novi poduzetnici za korištenjem novoopremljenog prostora Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, ovaj je projekt postao primjerom dobre prakse i na internacionalnoj razini.

Naime, projekt je predstavljen u okviru internacionalnog INTERREG EUROPE projekta „Atm for SME's“ u kojem je sudjelovalo 10 partnera iz 8 europskih zemalja te je kao primjer dobre prakse uvršten u prestižno društvo 30 uspješnih priča o suradnji, budući da su rezultati projekta predstavljeni tijekom studijskog putovanja u Hrvatskoj 2018. godine.

image
Najbolji projekt EU
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:12