OPROŠTAJ OD PRIJATELJA

Kolinda nije bila na Bandićevom sprovodu, na njegov grob otišla je danas: ‘Ostavila je buket bijelih ruža‘

‘Danas je u tišini, kada više nije bilo gužve ni kamera otišla na Mirogoj‘
Grobnica Milana Bandića
 Goran Mehkek/Cropix

Prebrojavajući osobe iz političkog i javnog života koje su u srijedu bile na sahrani zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a potom one koji nisu došli na posljednji ispraćaj a imali su veze s Bandićem, uočilo se kako je u skupini onih koji se nisu pojavili na posljednjem ispraćaju na Mirogoju i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Upitnik nad njenim nepojavljivanjem to je veći jer je poznato da je njihov odnos nadišao funkcije koje su obnašali i postao prisan i privatan. Na to su, naime, upućivale snimke sa samog kraja njenog mandata, s kraja studenog 2019. godine kada smo već bili u kampanji za predsjedničke izbore, a tadašnja predsjednica Grabar Kitarović je bila jedna od mnogobrojnih uzvanika na proslavi 64-tog rođendana Milana Bandića.

Predsjednica se izdvajala između ostalih uzvanika na Bandićevom slavlju jer mu je, uz to što je donijela rođendansku tortu, otpjevala "Sretan rođendan".

- Gđa. Grabar Kitarović se sigurno neće opravdavati i objašnjavati svoje postupke. Ona više nije državna dužnosnica i ne mora to činiti - kaže osoba bliska bivšoj predsjednici dodajući kako se sada svakoga napada.

One koji su bili na sprovodu zato što nisu poštivali epidemiološke mjere, a one koji nisu bili zato što nisu došli.

- Gđa. Grabar Kitarović se oprostila od gradonačelnika Bandića, ali na način koji je smatrala primjerenim. Danas je u tišini, kada više nije bilo gužve ni kamera otišla na Mirogoj i odnijela Bandiću cvijeće na grob. Na Bandićevom grobu je njen prepoznatljiv buket bijelih ruža sa svjetloplavom vrpcom - kaže osoba bliska bivšoj predsjednici Republike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:37