GASTRO SENZACIJA

Karijerni zaokret vrhunskog chefa koji je kuhao i za Vatrene: Zaposlio se kao šef kuhinje u KBC Osijek

Vijest da će Tomica Đukić kuhati za zaposlenike i pacijente osječkog KBC-a neizbježno je iznenadila njegove kolege, prijatelje..
KBC Osijek; Tomica Đukić
 Cropix

Kada netko kao glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije i hotela Osijek, nakon 26 godina karijere u gastronomiji, od čega je dio proveo u Njemačkoj i Danskoj, kao sljedeći profesionalni izazov odabere vođenje kuhinje Kliničkog bolničkog centra Osijek, to ne može izazvati ništa drugo doli senzaciju.

Iako živimo u vremenima kada veliki zaokreti u karijeri nisu rijetkost, vijest da će Tomica Đukić, vrhunski chef koji je do jučer pripremao specijalitete u restoranu Zimska luka najvećeg osječkog hotela te vodio brigu o prehrani nogometnih viceprvaka svijeta, od danas to činiti za zaposlenike i pacijente osječkog KBC-a neizbježno je iznenadila njegove kolege, prijatelje, obitelj, ali i domaću javnost, piše Glas Slavonije.

Vrhunski kuhar u jednom velikom sustavu kakav je KBC. Zaista nesvakidašnja, ali vrlo lijepa priča, osobito u ova turobna vremena.

- I kod mene je, iako mi se ta ideja javila još prošle godine, prisutna mješavina različitih osjećaja, no prevladavaju entuzijazam i motivacija da u Osijeku “zakotrljamo” nešto zaista lijepo. To je jedna vrlo pozitivna priča i, vjerujem, promjena nabolje. Pacijentima i ljudima koji se brinu o njima nastojat ćemo dati što bolji obrok. Ako svi danas pričamo o zdravoj prehrani, logično je da u jednoj bolnici ona bude na zadovoljavajućoj razini. Ovo je prilika da postanemo prvi u Hrvatskoj koji će ići u tom smjeru i siguran sam da ćemo postići vrhunski rezultat, a možda i brendirati našu bolničku kuhinju - kaže Tomica.

Rezultati, napominje, neće doći preko noći. Neizbježno je pitanje koliko jedan vrhunski chef može učiniti u jednom velikom sustavu kakav je bolnički, uza sva njegova ograničenja, prvenstveno financijske prirode? Za Tomicu dileme nema, uvjeren je da se uz dobru volju može napraviti puno.

- Postoje budžeti, ali postoji i želja ravnateljstva bolnice da se stvari promijene nabolje. Uz današnju tehnologiju i kuharske tehnike može se puno toga napraviti. Nešto što je nekada bilo komplicirano i skupo danas više nije. Bolnica je već počela s modernizacijom i obnovom opreme, ali tu neće stati. Ravnatelj Željko Zubčić ulaže napore da se kuhinja dovede na jedan nivo kakav zaposlenici i pacijenti zaslužuju. Kuhinja bi na kraju krajeva i trebala biti ogledni primjer brige za zdravlje - zaključuje chef Tomica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:34