BURNA DEBATA

Kapulica i Grmoja se posvađali oko Kluba u Slovenskoj pa se okladili: ‘Tko izgubi, napušta politiku!‘

Nikola Grmoja i Mario Kapulica također su se sukobili zbog kluba u Slovenskoj 9

Mario Kapulica i Nikola Grmoja

 Screenshot N1

U debati "Točke na tjedan" N1 televizije sudjelovali su Mario Kapulica iz HDZ-a, Nikola Grmoja iz Mosta i Mišel Jakšić iz SDP-a.

Kapulica je rekao da tema rekonstrukcije Vlade nije na dnevnom redu sjednice Predsjedništva HDZ-a sljedećeg tjedna. "Ako i kada dođe do rekonstrukcije, to će biti na premijerovu inicijativu. Koalicija je stabilna", rekao je Kapulica.

Na pitanje jesu li potrebna osvježenja u Vladi, ponovio je da je ta odluka isključivo u rukama predsjednika Vlade.

Na to se nadovezao Nikola Grmoja koji je rekao kako "ovoliki broj afera" pokazuje da "ne da treba doći do rekonstrukcije Vlade, nego do prijevremenih izbora".

"Jasno nam je da neće doći do toga jer se koalicijski partneri boje kako će proći na prijevremenim izborima. Ono što smo mi kao Most i oporbena stranka činili je da smo, bez obzira tko je pokretao zahtjeve za opoziv ministara i interpelacije o radu vlade, davali potpise… Nije dobro da u ovim vremenima u Vladi imamo ljude koji su pod teretom istraga, ucjenjivi, koje se može kontrolirati", rekao je Grmoja, koji je prozvao ministra Tomislava Ćorića i ponovio da "takve ljude treba hitno maknuti iz Vlade".

Mišel Jakšić smatra da se sve može riješiti razgovorom u Saboru, a ne debatom u TV emisijama.

“Stav SDP-a je da Vlada jednostavno mora otići. Ovo nije situacija koja je popravljiva rekonstrukcijom Vlade. Pola Vlade je pod sumnjom za koruptivna djela. Plenković je došao do pobjede na izborima jer je personalizirao kampanju…”, govori Jakšić. “Opet se pojavila ona stara boljka, kad je HDZ predugo na vlasti da se pojavljuje sumnja u korupciju”, govori. Jasno mu je, kaže, da HDZ mora braniti svoje ministre, ali nije mu jasno zašto to čine i koalicijski partneri.

Naravno da bi Nikola i ja voljeli da Vlada padne i da dođe do izbora, ali to nije u našim rukama, nego u rukama HDZ-a i koalicijskih partnera. Prije će ovu Vladu napustiti Plenković nego Čačić i ostali”, kaže Jakšić.

Grmoja odgovara da je i Milorad Pupovac dio ove afere, a da je "Boris Milošević žrtva unatar cijele situacije SDSS-a".

“Ovdje se radi o strahu, ne samog SDP-a, nego manjih stranaka, to pokazuje i izjava Anke Mrak Taritaš koja je rekla da Most želi destabilizirati Vladu i tako odigrati za HDZ. To pokazuje strah nekih aktera koji su svjesni da Sabora više neće vidjeti”, govori Grmoja. Jakšić je na to rekao kako je sam SDP spreman za izbore, ali da on ne bi htio biti glasnogovornik Anke Mrak Taritaš ili Dalije Orešković.

Kapulica se zapitao kako bi u slučaju da do izbora dođe izgledala ta nova Vlada. Na pitanje je li mu nelagodno što u vladi sjede dva ministra pod istragom kaže kako mu je nelagodno kad u Saboru čuje da ne postoji osobna odgovornost za kršenje zakona, nego samo kolektivna. “Podsjeća me to na Carlu del Ponte”, kaže Kapulica dodajući kako “živimo u vremenu u kojemu ne nametnuta presumpcija krivnje, a ne nevinosti”.

Nikola Grmoja i Mario Kapulica također su se sukobili zbog kluba u Slovenskoj 9 u studiju N1 televizije, a onda su se okladili u nastavak svoje političke karijere.

Nakon verbalnog sukoba oko toga tko je klub posjećivao, a tko nije, njih su se dvojica okladili i dogovorili da će u studiju organizirati poligrafsko ispitivanje koje bi trebalo dati odgovor na pitanje tko je posjećivao klub u Slovenskoj.

"Imali smo već situaciju da se govori da premijer ne smije znati ništa o statusu istraga i onda nakon uhićenja Horvata priču da je ipak trebao biti obaviješten. Ili da je u nekim ranijim slučajevima i bio obaviješten jer ga je ovo iznenadilo. To pokazuje dvostruke kriterije HDZ-a. Kapulica neće ni reći svoj stav, počeo je emisiju time da nema stav. Podsjeća me na Sanadera koji je bio kandidat premijera i govorio da nema mišljenje. Tako i Kapulica ima mišljenje u nekim prostorijama, možda i u Slovenskoj 9 gdje je odlazio. Kao i Milanović. Ja, ni bilo tko iz Mosta, nije išao u Slovensku. Vi ste išli i Milanović i Pupovac…", rekao je Grmoja.

"Kada čvojek govori i laže o ovakvim stvarima, teško mu se može vjerovati i u drugima. Grmoja zna da je ovo apsolutna neistina…", odgovorio mu je Kapulica.

"Nije laž. Bili ste. Jeste li spremni ići na poligraf?", pitao ga je Grmoja, na što je ovaj odgovorio: "Apsolutno."

"To ćemo organizirati", odgovorio mu je Grmoja, što je Kapulica prokomentirao riječima: "Tolika doza spremnosti na laganje..."

"Niste bili?", pitao je Grmoja, na što je Kapulica odgovorio: "Nikad."

"To ćemo organizirati", odgovorio je Grmoja.

"Vidite sad? Vi ćete mi organizirati ovdje u studiju. Ako ja padnem - ja odlazim iz politike, ako vi padnete - vi odlazite. Molim vas, to što prije dogovorite", rekao je Kapulica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:46