LOKALNI IZBORI

Kandidat platforme Možemo! za riječkoga gradonačelnika bit će Nebojša Zelič

Zelič želi biti predstavnik pojedinaca i pojedinki kojima se otvorio prostor na hrvatskoj i riječkoj političkoj sceni
 Možemo

Kandidat riječke lokalne grupe platforme Možemo! za gradonačelnika Rijeke sveučilišni je profesor Nebojša Zelič koji je u petak na predstavljanju poručio kako želi unaprijediti politički sustav te mijenjati model političke komunikacije.

Zelič je predstavljen kao predstojnik Centra za studije mira i konflikata na Sveučilištu u Rijeci, gdje kao docent na Filozofskom fakultetu predaje kolegije vezane uz etiku i filozofiju politike. U znanstvenom radu bavi se pitanjima političke legitimnosti i društvene jednakosti, rečeno je.

Odlučio se, kaže, kandidirati jer želi biti predstavnik pojedinaca i pojedinki kojima se otvorio prostor na hrvatskoj i riječkoj političkoj sceni, a koji žele mijenjati politički sustav i unaprijediti ga, te mijenjati model političke komunikacije. "Politika kod nas još uvijek asocira na korupciju, klijentelizam, strančarenje i probitak za vlastiti interes pred interesom društva", ustvrdio je.

Gradovi su, ističe, važni i trebali bi imati moć voditi svoj i regionalni razvoj te pružati odgovarajuću kvalitetu svima dostupnih javnih usluga.

Među prvim potezima gradonačelnika trebaju biti utvrđivanje koji projekti imaju prioritet, uspostava operativnije suradnje među odjelima gradske uprave i upoznavanje s gradskim financijama, kako bi se vidjelo ima li mogućnosti za veću pomoć građanima u koronakrizi, rekao je.

Zelič je naglasio da su važni i prvi koraci u ostvarenju zelenog plana, snažna aktivnost u rješavanju problema gospodarenja otpadom, pripremanje konkretnih projekata za financiranje iz EU fondova te pokretanje modela društvenog poduzetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 11:17