NOVI ANGAŽMAN?

JUTARNJI DOZNAJE: BERNARDIĆ SE SASTAO S ALEXOM BRAUNOM! Američki PR stručnjak ponovno nudi svoje usluge SDP-u uz popust

 
Davor Bernardić i Alex Braun
 CROPIX

Poznati američki PR stručnjak Alex Braun, koji je za parlamentarne izbore 2015. godine radio kampanju za SDP, susreo se danas s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem.

Njih dvojica, kako doznajemo, razgovarali su u jednom zagrebačkom restoranu, no Braun ipak nije dogovorio novi angažman premda je njegova ponuda bila bitno povoljnija od iznosa koji mu je za kampanju 2016. iskreširao tadašnji šef stranke, a sada novi predsjednik Zoran Milanović.

Najprije se govorilo da je angažiranje Brauna SDP koštalo milijun kuna da bi se kasnije pokazalo da je taj iznos višestruko veći i iznosilo je 4,6 milijuna.

Prema našim izvorima, razgovor nije završio tako da Bernardić zalupi vrata, ali očigledno ne smatra da mu u ovom času ipak treba skup PR stručnjak.

Naime, kada ga je 2015. godine Milanović angažirao, rejting SDP-a je bio prilično loš i kretao se oko 20 posto, da bi nakon izbora SDP bio u poziciji pregovarati o eventualnom sklapanju postizborne koalicije koja bi mu bila nova ulaznica u Vladu.

Sada je rejting SDP-a daleko bolji, dosegao je do 30 posto, a po zadnjim istraživanjima su čak i prestigli HDZ.

Bernardić: 'S mnogima popijem kavu...'

Davor Bernardić je za N1 potvrdio da se sastao s Alexom Braunom, ali tvrdi da to nije bio poslovni sastanak.

- Istina je da smo se sastali, gospodin Braun je bio u prolazu kroz Zagreb, popili smo kavu, ali nije to ništa neobično, s mnogima popijem kavu. Ne znači to nikakvu suradnju, niti je o tome bilo riječi, izjavio je Bernardić za N1. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:55