OMILJENA NAVIKA

JOŠ JEDNA VAŽNA VIJEST ZA SVE KOJI IDU U FRIZERSKE SALONE Potvrđeno u HZJZ-u: Listanje novina dok čekate šišanje i novu frizuru nije zabranjeno

 Marko Todorov / CROPIX

Internetom su počele kružiti obavijesti vezane za ponašanje u frizerskim salonima, gdje je navedeno kako je preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da se zbog sigurnosnih razloga do daljnjeg zabranjuje listanje novina.

Riječ je o netočnoj informaciji, koja nije u uputama koje je HZJZ predvidio za frizerske salone. Naime, na njihovim službenim stranicama javno su dostupni svi dokumenti koji se tiču preporuka i niti jedna ne uključuje novine kao moguću opasnost koju treba izbjegavati.

Dapače, niti jednom riječju to nije navedeno. I sam ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak rekao je da nema takve preporuke.

Osim toga, za Jutarnji list prije samo nekoliko dana Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je da u svijetu nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom preko novina.

Jedina što se navodi je da je ovo prava prilika da se riješe loše navike lizanja prstiju dok se listaju novine, što je u bilo kojim uvjetima nepreporučljivo i nehigijenski.

Kad govorimo o frizerskim salonima, vrlo su jasno propisane mjere koje, među ostalim, uključuju obveznu dezinfekciju ruku i nošenje zaštitne maske frizera, ali i klijenta, tako da je po logici stvari zaraza ovim putem nemoguća.

Stoga korisnici frizerskih salona i dalje neometano i bez ikakvog rizika, dok krate vrijeme, slobodno mogu listati novine, brošure ili sličan sadržaj tiskan na papiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:48