IVICA RELKOVIĆ

Još jedan kandidat za Zagreb: ‘Otvorit ću teme o kojima drugi kandidati vode površnu raspravu‘

Iako je savjetnik stranke Centar, poručuje da je kandidatura njegov "osobni projekt", te da će voditi "analitičko-tematsku" kampanju.
Ivica Relković
 Ronald Gorsic/Cropix

U utrku za zagrebačkoga gradonačelnika ulazi i Ivica Relković, nekadašnji suosnivač Obiteljske stranke i Hrasta, a potom i neslužbeni ideolog "ranog" Mosta. Iako je danas savjetnik stranke Centar, poručuje da je kandidatura njegov "osobni projekt", te da će voditi "analitičko-tematsku" kampanju.

- Nadam se da su kandidature najavili svi uobičajeni kandidati i da je biračko tijelo razgrabljeno, pa sam kao analitičar odlučio ući na predizborni teren i kao igrač. Vidim da se u zagrebačkoj kampanji ne otvara nijedna ključna tema na ozbiljan način. Moj cilj je otvaranje tema o kojima drugi kandidati vode površnu raspravu nedostojnu glavnog i najvećeg grada u Hrvatskoj. Važnije mi je da se u kampanji za grad Zagreb otvore ključne teme, nego da se osobno opterećujem ikakvim rejtingom, o čemu moraju brinuti uobičajeni kandidati. No, da ne bi ostalo na pitanjima koje ja kao analitičar namećem drugima, ponudit ću za svaku od tih ključnih tema konkretniji odgovor nego što je to u dosadašnjem tijeku pretkampanje ponudio ijedan od uobičajenih kandidata. Jesu li ta rješenja prihvatljiva ili neprihvatljiva biračima, neka sami reagiraju - rekao nam je Relković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35