PROLJETNI UGOĐAJ

JE LI ZIMA U HRVATSKOJ REKLA SVOJE? Zavižan je zatrpan snijegom, u nizinama je vruće...

Split, 230214.Nakon dugog kisnog perioda Splicani su iskoristili lijepo vrijeme za setnju Rivom i uzivanju u suncu i za ovo doba godine visokim temperaturama.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
 Božidar Vukičević / CROPIX

Proljeće počinje za točno tjedan dana, odnosno 20. ožujka u 18 sati, no zato je vrijeme već sada pravo proljetno. U većini Hrvatske danas je tako bilo sunčano i vedro, a temperature u unutrašnjosti su se kretale do 17 stupnjeva, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre išle su i do 21 °C.

No, jutarnje temperature u većini gradova još uvijek su niske, a razlika između jutarnjih i dnevnih je velika, stoga obratite pažnju da se odjenete slojevito.

Posebno hladno može biti u gorskim predjelima, u kojima ponegdje još ima i snijega. Na Zavižanu je, prema podacima DHMZ-a, bijeli pokrivač u četvrtak ujutro imao debljinu od 86 centimetara.

Foto: DHMZ

Slično vrijeme bit će i sutra, a i vikend pred nama biti će sunčan i iznadprosječno topao.

Foto: DHMZ

Ipak, u subotu poslijepodne i u nedjelju prijepodne očekuje se prolazno naoblačenje, osobito u sjevernim kopnenim krajevima gdje će mjestimice pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na Jadranu i jugo, sjeverozapadnog vjetra bit će u nedjelju u Dalmaciji, a krajem subote i u unutrašnjosti.

Foto: DHMZ

Proljetne temperature zadržat će se i početkom idućeg tjedna iako bi par kapi kiše moglo pasti i u srijedu. No, sve u svemu, bit će lijepo, stoga uživajte u suncu i, za ovo doba godine, visokim temperaturama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:54