4.7 PREMA RICHTERU

Jak potres uzdrmao Šibenik, komad stijene pao na automobil: ‘Zovu nas uplašeni građani‘

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su da za sada nemaju prijavljenih značajnijih šteta
Potres kod Šibenika
 Emsc

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jutros su u 5 sati i 59 minuta zabilježili jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) izvijestio je ranije kako je potres bio jačine 4,8 prema Richteru, a na Twitteru korisnici javljaju kako je bio kratak no vrlo jak i kako ih je sve probudio i uplašio.

Potres se osjetio na širem području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Iz Brodarice i Primoštena na aplikaciji EMSC-a javljaju da je podrhtavanje bilo jako i vrlo neugodno.

Nakon jakog potresa koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112.

- Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen - kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana.

I jedan je automobil na cesti naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

Zbog pregleda pruge nakon jutrošnjeg potresa na šibenskom području, za promet su zatvorene pružne dionice Knin – Split i Knin – Šibenik, priopćeno je u utorak ujutro iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:17