NEZGODNI TRENUTAK

Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Pacijente selili na nove respiratore

Sve se dogodilo u najgori mogući trenutak jer je trenutno hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom
Mobilni kontejneri za prijem bolesnika u OB VaraŽdin
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinska bolnica je tijekom dana odlučila otvoriti još jedno krilo za intenzivnu njegu onih najtežih bolesnika na respiratoru i preseliti barem dio njih, piše Dnevnik.hr.

- Tijekom dana došlo je do problema s kisikom na tom odjelu i sve se dodatno zakompliciralo. Šest osoba koje su na respiratoru potrebno je preseliti na nove uređaje koji su stigli u bolnicu no sve je zakomplicirao ovaj novi moment pa cijeli Stožer sudjeluje u hitnom rješavanju ovog problema. Sve se dogodilo u najgori mogući trenutak jer je u Varaždinskoj županiji trenutno hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a njih 15 je na respiratoru. Znamo da je varaždinska bolnica prijašnjih dana i tjedana vapila za novim respiratorima koje su u međuvremenu dobili, trenutno ih imaju dovoljno, no čini se kako postoje i drugi problemi", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:40