LOKALNE NESTABILNOSTI

Izvadite kabanice! Kraj tjedna donosi osjetan pad temperatura, a pljuskovi nas očekuju svakodnevno

Malo veća vjerojatnost za lokalne nestabilnosti je u ponedjeljak i sa srijede na četvrtak

Pljusak/Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Umjereno je do pretežno oblačno diljem zemlje, a lokalno slabe kiše ima u dijelovima unutrašnjosti. I u nastavku dana bit će povremenih nestabilnosti, kiše i pljuskova u dijelovima unutrašnjosti, dok će se duž obale zadržati većinom suho i sunčano vrijeme, javlja meteorologinja Tea Blažević za N1.

Utorak će biti uglavnom suh, dok u srijedu ponovno raste vjerojatnost za kišu, većinom u unutrašnjosti.

Što se temperatura tiče, bit će razmjerno visoke, tako da će u većini predjela biti vrlo toplo i vruće.

I u nastavku tjedna slično, gotovo svakodnevno uz mogućnost kiše i pljuskova.

Kraj tjedna mogao bi donijeti i osjetniji pad temperatura, ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima. Za precizniju prognozu, još ćemo malo pričekati, napominje za N1 meteorologinja Tea Blažević.

Meteorolog Izidor Pelajić iz DHMZ-a za HRT detaljnije je analizirao prognozu idućih dana. I on potvrđuje kako ponekog popodnevnog pljuska može biti gotovo svakog dana - osobito u gorju, a da je malo veća vjerojatnost za lokalne nestabilnosti u ponedjeljak i sa srijede na četvrtak.

image

Split

image

Zagreb

'Idućih dana na kopnu bit će barem djelomice sunčano i danju vrlo toplo, nerijetko vruće. Uglavnom suho, povremeno uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, u utorak izglednije na istoku, u srijedu na zapadu, a četvrtak u gorju. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar.

image

Osijek

image

RIjeka

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblaka poneki popodnevni pljusak moguć je ponajprije u unutrašnjosti Istre. Umjereno i jako jugo i južni vjetar u četvrtak će oslabjeti, a na sjevernom dijelu prijepodne će prolazno biti i bure.

Jutra sve toplija, često s temperaturom iznad 20 °C, a danju vrlo toplo', prognozirao je za HRT Izidor Pelajić ne navodeći zahladnjenje koje nas možda očekuje za vikend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:07