REAKCIJA NA PRIOPĆENJE

Izborni stožer Primorca: OLPC Hrvatska govori neistinu

Kristijana Fabinu, potpisnika priopćenja u ime OLPC Hrvatska, demantira i predsjednik OLPC-a te izvršni direktor Charles Kane

Izborni stožer Dragana Primorca smatra potrebnim reagirati na tekst objavljen vezano uz priopćenje Kristijana Fabine, potpisnika priopćenja u ime OLPC Hrvatska.

Kako je globalna neprofitna organizacija „ One Laptop per Child“ u Hrvatskoj predstavljena izravno od predsjednika OLPC i izvršnog direktora Charlesa Kanea, svako objašnjenje osim demantija za navode K. Fabine je suvišno.

U cijelosti Vam prenosimo e-mail g. Charlesa Kanea, u neslužbenom prijevodu, upućen Draganu Primorcu nakon posjeta Hrvatskoj, koji također demantira Fabinu:

'Dragane, u ime našeg projekta, One Laptop Per Child, htio bih Vam zahvaliti što ste se kao lider zauzeli za naša načela da svaki učenik dobije jedan laptop.

Ovo bi bila prva istinska realizacija tih načela u regiji i ja Vam čestitam što ste prepoznali važnost obrazovanja i tehnologije kao integralnog dijela budućeg uspjeha Hrvatske.

Pozdravljam Vaš rad s našom širokom mrežom volonterskih organizacija koje također vjeruju u ove principe. Hrvatska djeca su hrvatska budućnost. Ovo će biti prva prava implementacija „One Laptop per Child“ u Europi i uvjereni smo da ćete Vi biti istinski primjer da potaknete implementaciju projekta u regiji i budete predvodnik.

Ponovili bismo da u potpunosti podržavamo Vašu kandidaturu i želimo Vam svako dobro pri osiguravanju sigurne budućnosti hrvatskoj djeci.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:20