VELIKA ŠKRTICA

Izbjegavajte kupnju novog modela auta u prvoj godini kad je izbačen na tržište: Evo kad je najbolji termin

Kod modernih automobila postoje i veće šanse da nešto pođe po krivu zbog tehnologija koje koriste

Ilustrativna fotografija

 Scharfsinn/Alamy/Alamy/Profimedia/Scharfsinn/alamy/alamy/profimedia

Za nama su vremena kad je dostizanje 100 tisuća prijeđenih kilometara značilo da je trenutak za zamjenu automobila i danas se očekuje da održavani automobil može prijeći najmanje 200 tisuća kilometara, pokazuje anketa američkog Consumer Reportsa.

Naravno, sve ovisi o tome koliko vlasnik pazi i čuva svoj automobil, kao i o modelu, a mnoga vozila koja su prešla i više od 160 tisuća kilometara na tržištu rabljenih vozila postižu iznimno visoke cijene jer su poznata po pouzdanosti i dugotrajnosti.

Doduše, kod modernih automobila postoje i veće šanse da nešto pođe po krivu zbog tehnologija koje koriste, no načelno su bolje izrađena - recimo, metal im je otporniji na hrđu.

Potrošači koji žele dugotrajnije vozilo, prema savjetu Consumer Reportsa, trebali bi izbjegavati kupnju novog modela u njegovoj prvoj godini jer će s protekom vremena proizvođač kod takvih modela otkloniti neke nedostatke pa će bolji termin za kupnju biti dvije do tri godine nakon što je izbačen na tržište.

Kod rabljenih vozila preporučuje se, pak, istražiti sve zabilježene probleme i dobro pregledati podatke o servisiranju kako biste znali da je redovito održavan, a dobro je i odvesti ga kod mehaničara da ga malo pregleda prije kupnje.

Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image
Velika škrtica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:18