GLASAJTE U ANKETI

Ispituje li to Kolinda teren za veliki povratak u visoku politiku? Jedina opcija je Pantovčak, hoće li joj uspjeti?

Medijsko buđenje bivše predsjednice RH mnogi analitičari gledaju kao ispitivanje terena za povratak u visoku politiku

Kolinda Grabar Kitarović

 Instagram/kolinda Grabar Kitarović/

Nakon što je tri godine provela u medijskoj zavjetrini bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u posljednjih dva mjeseca dala je veliki intervju za Gloriju, a komentirala je i smjenu HDZ-ove ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak za N1 televiziju. Njeno medijsko buđenje mnogi analitičari, pa i neki dužnosnici HDZ-a gledaju kao ispitivanje terena za eventualan povratak u visoku politiku.

Nakon što je postalo jasno kako je njen povratak u NATO - ovog puta na mjesto glavne tajnice Saveza - naprosto nije realan, Grabar-Kitarović političku karijeru može nastaviti samo u svojoj domovini.

Kako su mjesta predsjednika Vlade i šefa HDZ-a zauzeta i kako nema nikakvih naznaka da bi ju njena (bivša) stranka u doglednoj budućnosti mogla nominirati za te funkcije, čini se da je njen povratak u visoku politiku moguć samo ako još jednom pokuša osvojiti Pantovčak. Jasno, ako uopće ima volje i želje upustiti se u još jednu predsjedničku utrku.

Što bivša šefica države stvarno planira doznat ćemo uskoro jer se idući predsjednički izbori održavaju već iduće godine. Slijedi li nam repriza - još jedan sraz Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:20