MODNI SUD REDDITA

Internet bruji o Lacoste majici šefa zagrebačkog SDP-a: ‘U Zagrebu sam, ne idem na more pa je mogu i pokazati‘

‘Političari ne trebaju uvijek nositi odjela jer smo ih takvima naviknuli i polo majica može biti sasvim korektan odjevni izbor‘, rekao je Ivan Alduk

Viktor Gotovac

 Reddit

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac davao je prije nekoliko dana izjavu za HRT, a gledateljima je za oko zapela samo jedna stvar - njegova majica.

Siva polo majica marke Lacoste na lijevoj je strani prsa umjesto prepoznatljivog jednog krokodila imala puno manjih koji su tvorili jednog većeg. Slika televizijskog ekrana brzo se našla na internetu, a korisnici Reddita šalama su dočekali modni odabir političara.

"Mala bara puna krokodila, a ja neću živjeti bez stila", glasio je komentar koji se referira na pjesmu "Lova" Simone Mijoković, svojevremeno Simone Gotovac.

Radi se o nesvakidašnjem dizajnu inače popularnog loga. Jedni su se samo šalili, drugi političaru zamjerali cijenu koju podrazumijeva odijevanje u markiranu odjeću, a treći sumnjali u autentičnost majice.

"Moda je prolazna, stil je zauvijek"; "Radnička prava, socijalna osviještenost, ovo, ono... Ali stvarno ne razumijem, kaj ti prolazi kroz glavu kad se oblačiš da te snimaju crni Viktore?" i "Ima se, može se" glasili su neki od komentara.

image

Rasprava na Redditu

Reddit

Reakcije je vidio i sam Gotovac.

- Majica je originalna. U Zagrebu sam, ne idem na more pa je mogu i pokazati. Nemam nikakve brige. Meni je to vrlo simpatično, vrlo smiješno, ali nažalost govori o površnoj Hrvatskoj - komentirao nam je u kratkom razgovoru.

Dodao je da je majicu kupio u Italiji, u Lacosteovom dućanu u šoping centru u Veneciji, a koliko se sjeća, cijena joj je bila 30 ili 40 eura.

Model majice službeno se zove Lacoste Men‘s Regular Fit Multi Croc Badge Cotton Piqué Polo Shirt. Na međunarodnoj Lacoste internetskoj stranici je nema, ali se može kupiti na stranicama slovačkog Lacostea za 64 eura. Na sniženju je, a redovna cijena joj je 115 eura.

Dizajner Ivan Alduk kaže kako je bez fizičkog pregleda majice bilo teško zaključiti o autentičnosti.

- Jasno mi je zašto je povedena rasprava. Doista je riječ o neobičnom dizajnu za ovaj brend. Moram priznati da osobno nisam vidio ovaj model u prodaji i da mi je upravo zbog toga sumnjiv kao i zbog same pozicije prepoznatljiva loga koja odstupa od Lacoste pravila. Taj brand je sinonim za opušteni stil i jednostavnost, a ovdje njihov prepoznatljiv znak izgleda dosta kičasto - rekao je.

- Nisam upoznat u kojoj je situaciji davana TV izjava i kojim povodom, kojom temom, no s obzirom na to da je ljeto i vrlo često se zna dogoditi davanje izjave tijekom godišnjeg odmora, smatram da je polo majica (bez obzira na brand i dizajn) prikladan odjevni komad. Političari ne trebaju uvijek nositi odjela jer smo ih takvima naviknuli i polo majica može biti sasvim korektan odjevni izbor ako su djela i izjave dotične osobe ono što nam je bitnije i vrjednije od samog modnog izričaja - komentirao je Alduk Gotovčev modni izričaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:40