RASPLIĆE SE KLUPKO

Ima li eksplozija u Splitu veze s ubojstvom pripadnika krim miljea: Policija istražuje jedan znakovit trag

Vlasnica fast fooda supruga je ubojice Petra Vuknića. Policija je u srijedu provodila očevid i izuzimala tragove unutar kioska

policijski očevid u Splitu

 Tom Dubravec/CROPIX

Splitska policija istražuje moguću povezanost eksplozije koja je oko tri sata u noći na srijedu odjeknula u fast foodu "In" u Ulici Bruna Bušića s obračunima unutar splitskog krim miljea koji su kulminirali početkom veljače ove godine kad je ubijen Petar Vuknić, 41-godišnjak koji je postao poznat široj javnosti kao član zločinačke organizacije Željka Rajića, piše Slobodna Dalmacija.

Poveznica je činjenica da je Vuknićev ubojica Dragomir Petrović zvani Buvel, 50-godišnjak iz Trolokava, a njegova supruga je navedena kao osoba ovlaštena za zastupanje u tvrtci "Auguri j.d.o.o." pod koju spada navedeni fast food objekt te u istom objektu i radi. Splitska policija u srijedu je tijekom jutra provodila očevid i izuzimala tragove unutar kioska koji bi im trebali pomoći utvrditi tko je bacio eksplozivnu napravu u unutrašnjost objekta na Splitu 3.

Podsjetimo, Petrovića se osnovano sumnjiči da je 3. veljače ove godine telefonom namamio Vuknića da se nađu ispred hotela na Žnjanu te su sjeli u vozilo marke Smart.

Vozili su se do područja Malačka kod Kaštel Starog te je tijekom vožnje Petrović hicem iz pištolja zasad nepoznate marke pogodio Vuknića u tijelo. Ovaj je ubrzo preminuo, a Petrović je njegovo tijelo izbacio iz vozila na predjelu Malačka i odvezao se "Smartom" natrag u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Petrović se policiji sam predao i to nakon što je bio prijavljen i njegov i Vuknićev nestanak te im je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao mjesto gdje je bacio tijelo.

Pojasnio je i da se s pokojnim Vuknićem sastao kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama početkom prosinca prošle godine kad je izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i automobil marke Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:29