ANARHIJA U RAJSKOJ UVALI

Ilegalno zarađuju milijune, dozvola ni za lijek, mještani na nogama: ‘Ne možete ni zamisliti koji je novac u igri...‘

- Carinska uprava poduzima daljnje radnje iz svoje nadležnosti, sukladno zakonskim propisima, ističe se u odgovoru
 Tom Dubravec/cropix/

Ipak institucije rade svoj posao, barem što se tiče uvale Tiha kod Staroga Grada na otoku Hvaru, gdje lokalna tvrtka "Nascor", u vlasništvu Ivana Pavičića, i dalje naplaćuje usluge za sidrište, premda joj je koncesija za tu djelatnost istekla 30. travnja ove godine.

Nakon prijave građana, koji dojavljuju kako u toj otočnoj uvali mnogi rade bez ikakvih dozvola, od ugostiteljskih objekata, do koncesionara na pomorskom dobru, gdje se "vrti" ogroman novac, procjenjuje se od 1,5 milijuna do 2 milijuna eura prometa, pa i prijave Županije splitsko-dalmatinske i njihove aplikacije "Pomorsko je dobro", zatim i nedavnog teksta Slobodne Dalmacije, na teren su izišli i službenici Carinske uprave.

Što su poduzeli, navode u odgovoru na pitanja Slobodne Dalmacije.

- Vezano uz okolnosti dodjele koncesije na pomorskom dobru, u svrhu izgradnje (postavljanja) i korištenja luke posebne namjene, obavještavamo kako je ugovor o koncesiji za predmetnu lokaciju na pomorskom dobru - sidrištu u uvali Tiha kod Staroga Grada, istekao 30. travnja 2023. godine.

S tim u vezi, ovlašteni službenici Carinske uprave, Područnog carinskog ureda Split, obavili su tijekom srpnja očevid na toj lokaciji, kojim je utvrđeno kako se unatoč isteku koncesije i dalje obavlja djelatnost na navedenoj lokaciji, te obavlja naplata i privezivanje plovila, čime se postupa protivno odredbi članka 12. stavak 1. Zakona o koncesijama.

Uzimajući u obzir utvrđeno činjenično stanje, Carinska uprava poduzima daljnje radnje iz svoje nadležnosti, sukladno zakonskim propisima – ističe se u odgovoru državne ustanove.

Nadamo se skorom i viđenju rezultata poduzetih radnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:43