LOŠA SITUACIJA

I Splitsko-dalmatinska županija mogla bi odgoditi pričesti i krizme: ‘Brojke zaraženih nam eskaliraju‘

Voditeljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin upozorava da obiteljska okupljanja postaju veliki izvor širenja zaraze
Željka Karin
 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Nakon što su dvije biskupije, Riječka i Dubrovačka, odgodile prve pričesti i krizme, to bi se moglo dogoditi i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje obiteljska okupljanja postaju veliki izvor širenja zaraze.

Otkrila je to na konferenciji za medije dr. Željka Karin, voditeljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj epidemija koronavirusa ne jenjava, a veliki problem su obiteljska druženja, prenosi RTL.

"Vidjet ćemo postoji li mogućnost da se na neko vrijeme odgode pričesti i krizme, ali to nije na nama, to je odluka Nadbiskupije”, odgovorila je na pitanje što s pričestima i krizmama.

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 462 osobe, a pet osoba je umrlo.

“Imamo veliki broj novooboljelih. Ovo je jedna od većih brojki, u ovom valu najveća. Situacija nije zadovoljavajuća, brojke nam eskaliraju”, rekla je Karin dodajući kako je riječ uglavnom o britanskom soju koji se brzo širi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:39