REAGIRAO NA IZJAVU

I SDP-ov kandidat za istarskog župana kritizira Ćorića zbog Kaštijuna: ‘Na to upozoravam godinama‘

Danijel Ferić smatra da je izjava Ćorića o Kaštijunu uvreda zdravom razumu
Danijel Ferić
 Goran Sebelic/Cropix

Nakon što su se jučer Medulinci oglasili na nedavne izjave ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića kako je županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun nedaleko Pule ogledni primjer takvog centra u državi, istim je stopama krenuo i SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić.

- Izjava ministra Ćorića ili tzv. (tć) ministar, da je ŽCGO Kaštijun ogledan primjer gospodarenja otpadom koji ostali moraju slijediti, na što su se u pozadini slatko nasmijali pulski gradonačelnik Miletić i župan Radin, uvreda je zdravom razumu, svim građanima i građankama Pule i onima u okolici Kaštijuna, ali i cijele Istre. Ćorić je to izjavio i nekim čudom ostao živ. Ali Ćorić je nakon toga krenuo put Zagreba, a Miletić i Radin su ostali ovdje, među građanima koje ne truju samo lažima, nego i među građanima koje truju upravo tim Kaštijunom. Kako je moguće da zbog toga već godinama nemaju grižnju savjesti i kako je moguće da nemaju ni trunke poštovanja prema svojim sugrađanima zaista ne znam, koliko god se trudio zaista to nikako ne mogu shvatiti, ali znam da Kaštijun može biti primjer samo kako se jedan projekt ne bi trebao voditi, dok je trojac Ćorić-Miletić-Radin eklatantan primjer političke trgovine. Da je kojim slučajem netko snimao njihov razgovor koji je prethodio ovom susretu, vjerujem da bismo imali slučaj sličan onomu aktualnom HDZ-ovca Tušeka, smatra Ferić.

Veli da je Kaštijun godinama izvor svađe i teških riječi na relaciji IDS – HDZ.

- Bivši odbjegli župan Flego je zbog Kaštijuna čak najavljivao tužbu protiv države. Svi lažni baloni su se u međuvremenu ispuhali, a IDS i HDZ već neko vrijeme ne skrivaju ljubav. IDS je u studenom bio jedina oporbena stranka koja u Saboru nije glasala upravo za opoziv ministra Ćorića kojeg prate brojne afere. IDS je u to vrijeme čak provodio i anketu o nadolazećim lokalnim izborima, a ono što ih je interesiralo je i trebaju li ubuduće bolje surađivati s HDZ-om. Kako god da su građani na to pitanje odgovorili, IDS je odlučio da će se ta suradnja dogoditi i da će od nje profitirati, pa je u zamjenu za ovakve sramotne izjave odlučio postati HDZ-ov žetončić, prihvatio je sve HDZ-ove amandmane u županijskoj skupštini, a niti jedan SDP-ov, pa je pitanje vremena kad ćemo pričati o IDS-ovom održavanju vladajuće većine u Saboru, ističe kandidat za istarskog župana. Vjeruje da je situacija s Kaštijunom zapravo čista – da je to nametnut i štetan projekt za građane i okoliš.

- Istra i Pula loše gospodare otpadom što potvrđuju poražavajući podaci od svega 12% za Pulu koji su najlošiji među svim gradovima u Istri. Na ovo upozoravam već godina i zbog svega toga opetovano tražimo zatvaranje Kaštijuna, zabranu izgradnje sušione fekalnog mulja i hitnu uspostavu obećanog civilnog nadzora, zaključio je Ferić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:01