POPODNEVNI PLJUSKOVI

I danas moguće grmljavinsko nevrijeme u dijelovima Hrvatske, DHMZ opet izdao žuto upozorenje!

Promjenjivo s poslijepodnevnim nestabilnostima će biti do kraja tjedna

Tmurni oblaci nad Zagrebom, ilustrativna fotografija

 Dragan Matic/Cropix

Bit će pretežno ili djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno. Mjestimice malo kiše ili pljusak s grmljavinom, još tijekom prijepodneva u Dalmaciji, a u drugome dijelu dana i u ostalim predjelima. U unutrašnjosti pritom lokalno mogu biti izraženi. Ujutro mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog grmljavinskog nevremena je DHMZ izdao žuto upozorenje za danas za čak sedam regija: osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozoravaju iz DHMZ-a.

Sutra će biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Povremeno povećana naoblaka, mjestimice uz malo kiše ili pljuskove i grmljavinu, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 17, a najviša između 20 i 25 °C, javlja DHMZ. Posebnih upozorenja za sutra nema.

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak javlja da se manja količina nestabilnog zraka koja je bila nad srednjim i južnim Jadranom, sada premješta prema sjeveroistoku. Iako će danas prevladavati sunčano vrijeme, poslijepodne i navečer su mogući pljuskovi s grmljavinom, dok će sutra prijepodne u unutrašnjosti biti magle. Tijekom sutrašnjeg prijepodneva je u zaobalju moguć umjeren razvoj dnevne naoblake uz pokoji pljusak i grmljavinu, javlja meteorolog N1 televizije te dodaje da će se sutra pljuskovi i grmljavina proširiti na veći dio unutrašnjosti, a na Jadranu će doći do razvedravanja uz umjeren jugozapadnjak lebić i zapadnjak pulenat.

Promjenjivo s poslijepodnevnim nestabilnostima će biti do kraja tjedna, uz moguće lokalne kratkotrajne pljuskove, a temperature zraka neće se značajno mijenjati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 19:53