ODLAZAK KADROVA...

I četvrti radnik ZTC-a dao je otkaz, vodstvo tvrtke na presici o tome nije govorilo...

Kako piše dnevnik.hr, na taj potez odlučio još jedan mehaničar alatničar. Otišao je kod velikogoričkog privatnika automehaničara

Zdravko Klanac

 Zeljko Puhovski/Cropix

Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) potvrdila je u četvrtak da je još jedan radnik zatražio sporazumni raskid ugovora o radu nakon što su u srijedu isto zatražila druga dvojica, no ističu da to neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova.

No, kako doznaje Dnevnik Nove TV uprava tvrtke novinarima je prešutjela još jedan odlazak, što znači da su zapravo otišla već četiri radnika.

Nedavno se, doznaje Dnevnik Nove TV, na taj potez odlučio i još jedan mehaničar alatničar. Otišao je kod velikogoričkog privatnika automehaničara.

Podsjetimo, šef uprave ZTC-a Zdravko Klanac je novinarima u četvrtak na konferenciji za novinare rekao da je dvojici radnika odbio dati slobodne dane po povratku s dugotrajnog bolovanja nakon čega su podnijeli zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

Protiv njih su HZZO-u uputili zahtjev za nadzorom jer su radili u inozemstvu dok su bili na bolovanju.

- Ne želim o njima razgovarati, znate koji je ovo nož u leđa… Kad prikupimo sve što treba, podnijet ćemo kaznenu prijavu, najavio je. Njih dvojica su, dodao je odradila jedva 30-ak dana.

Razgovor je obavio s trećim radnikom kojem ne mogu ponuditi uvjete kao tamo gdje ide, ali se nada da će se možda predomisliti.

Klanac je ustvrdio da imaju stabilnu jezgru mehaničara s certifikatima pa odlazak dvojice radnika neće ugroziti funkcioniranje, odnosno rad na letjelicama.

Prosječna plaća mehaničara u ZTC-u iznosi oko 5800 kuna za redovan rad, a početnici imaju oko 4000 kuna.

Hrvatska trenutno ima na raspolaganju šest protupožarnih zrakoplova. Početkom kolovoza rokovi za popravak zrakoplova pomaknuti su na 15. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:54