UPRAVNO VIJEĆE

HZZO: Utvrđen način plaćanja zdravstvene zaštite na potresom pogođenom području

Ugovorni partneri koji otežano provode zaštitu ostvarit će prosječan iznos novčanih sredstva koji su ostvarili u zadnjih šest mjeseci
 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) utvrdio je način plaćanja ugovornih partnera na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije tijekom siječnja, veljače i ožujka, priopćeno je u petak nakon sjednice Upravnog vijeća.

Ugovorni partneri koji nisu u mogućnosti ili otežano provode zdravstvenu zaštitu na potresom pogođenim područjima ostvarit će prosječan iznos novčanih sredstva koji su prethodno ostvarili u zadnjih šest mjeseci na temelju ugovora s HZZO-om, navodi se u priopćenju.

HZZO je osigurao i novčana sredstva za provođenje dijagnostičkog postupka testiranja na covid-19 Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i zavodima za javno zdravstvo svih županija te Grada Zagreba, za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine.

HZZO nastavlja financirati rad pod nadzorom doktora medicine bez specijalizacije te pripravnički staž doktora medicine i dentalne medicine, magistara farmacije te magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine, nakon što se u najkraćem roku provedu javni natječaji.

Ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopiti će nakon provedenih natječaja ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO sklopiti ugovore o financiranju sa zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima, radi što bržeg zapošljavanja doktora medicine i drugih odabranih zdravstvenih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:27