REAKCIJA

HT ponudio 70 milijuna kuna, sindikatima to nije dovoljno

Prosvjedni skup upozorenja organizirao je Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) pod nazivom ‘Zajedno za veće plaće‘

Hrvatski Sindikat Telekomunikacija organizirao je prosvjedni skup za veće plaće na Trgu slobode u Osijeku

 Vlado Kos/Cropix

Hrvatski telekom reagirao je u subotu na poruke poslane s prosvjednog skupa u Osijeku, ustvrdivši da su u dobroj vjeri prije mjesec i pol sa socijalnim partnerima započeli pregovore o novom Kolektivnom ugovoru no da, nažalost, dogovor o ključnim stavkama još nije postignut.

Prosvjedni skup upozorenja organizirao je Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) pod nazivom "Zajedno za veće plaće".

Iz Hrvatskog telekoma izrazili su spremnost da i dalje vode otvoren i konstruktivan dijalog ističući kako su u dobroj vjeri prije mjesec i pol dana sa socijalnim partnerima započeli pregovore oko novog Kolektivnog ugovora. Nažalost, dogovor oko ključnih stavki još uvijek nije postignut, ali spremni smo i dalje voditi otvoren i konstruktivan dijalog, ali isto tako planiranu investiciju od 70 milijuna kuna u zaposlenike, realizirat ćemo neovisno o tome hoće li naši socijalnih partneri biti spremni za dijalog ili ne, poručuju.

"Hrvatski telekom kroz svoj kolektivni ugovor, ali i povrh njega, već godinama zaposlenicima jamči brojne pogodnosti koje su iznad standarda ostalih tvrtki u telekom industriji u Hrvatskoj", kažu u HT-u.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Smatraju da njihov Kolektivni ugovor već i sada osigurava visoku razinu prava zaposlenicima, uz prosječna neto primanja od 9383 kuna, te ističu da ga se kontinuirano trude nadograđivati, što je slučaj i sada, kada su respektirajući inflaciju i porast troškova života, ponudili svoj prijedlog.

Navedena investicija jedna je od najvećih u povijesti Hrvatskog telekoma, a omogućava da se mjesečna neto primanja svih zaposlenika u prosjeku povećavaju za čak 9 posto. Naime, povećanje minimalne plaće za 30 posto na 6400 kuna, povećanje iznosa za regres i božićnicu na ukupno 3000 kuna, kao i isplaćivanje mjesečnog inflacijskog dodatka te naknade za prehranu omogućit će svakom zaposleniku veće mjesečne prihode od minimalno 700 kuna neto, zaključuju u Hrvatskom telekomu.

image
Vlado Kos/Cropix

Na današnjem osječkom prosvjednom skupu čelnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija poručili su kako poslodavac u HT-u nije spreman prihvatiti njihove uvjete u kojima traže kontinuirano usklađivanje plaća s troškovima života svim radnicima, povećanje minimalnih osnovnih plaća po platnim razredima te da sindikati ne pristaje na uvođenje šestodnevnog radnog tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:00