POTPORA SURADNJE

Hrvatsko-izraelski poslovni klub i izraelsko veleposlanstvo najavili nove iskorake u suradnji

Benjamin Netanyahu pružio snažnu potporu radu Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba

Moti Giladi, Davor Babić, Gary Koren, prof.dr. Dragan Primorac, izv.prof.dr. Saša Missoni, Vjekoslav Lovrić

 Cibc/

U hotelu Westin pred više od 300 uzvanika, među kojima su bili prof.dr. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, Mark Fleming, otpravnik poslova veleposlanstva SAD-a, dr. Christian Hellbach, veleposlanik SR Njemačke, Simon Thomas, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva, Nour El Houda Marrakchi veleposlanica Kraljevine Maroko, Raja Kumar Srivastava veleposlanik Indije, dr. Josef Markus Wuketich, veleposlanik Austrije, Qi Qianjin, veleposlanik NR Kine, izraelska glazbena zvijezda Moti Giladi, vodeći hrvatski gospodarstvenici, rektori hrvatskih i inozemnih sveučilišta, brojni dekani, proslavljeni hrvatski sportaši itd., održano je tradicionalno okupljanje u organizaciji Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba (CIBC) i Veleposlanstva Države Izrael.

image

Veleposlanik Gary Koren tijekom govora

Cibc/

Nazočne u prisustvu predsjednika Hrvatsko-izraelskog-poslovnog kluba izv. prof. dr. sc. Saše Missonija i glavnog tajnika Davora Babića i Vjekoslava Lovrića, člana Uprave, su pozdravili počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba prof. dr. sc. Dragan Primorac te veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj NJ.E. Gary Koren. Hrvatsko-izraelski poslovni klub (www.cibc.hr), osnovan je 2010. na inicijativu prof. dr. sc Dragana Primorca tijekom službenog posjeta predsjednika Izraela i dobitnika Nobelove nagrade Shimona Peresa Hrvatskoj. Klub predstavlja organizaciju hrvatskih i izraelskih tvrtki i pojedinaca usmjerenu ka jačanju i promicanju poslovnih odnosa, znanstvene i športske suradnje kao i investicijskih ulaganja u obje države. Hrvatsko-izraelski poslovni klub surađuje s brojnim partnerskim institucijama poput Izraelsko-američke trgovačke i industrijske komore, Hrvatske gospodarske komore i dr. i značajno je doprinio u podizanju odnosa Hrvatske i Izraela na najvišu moguću razinu.

image

Obraćanje mandatara izraelske Vlade Benjamin Netanyahua putem video-linka

Cibc/

Podršku u radu i čestitke na svemu što je ostvario Hrvatsko-izraelski poslovni klub iz Jeruzalema preko video-linka je uputio Benjamin Netanyahu i dao snažnu potporu radu Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba te istaknuo suradnju koju Hrvatska i Izrael imaju u području zdravstva, znanosti, nacionalne sigurnosti, itd.

image

Prof.dr.sc. Dragan Primorac tijekom govora

Cibc/

Izrael i Hrvatska danas globalno djeluju kao iskreni prijatelji i strateški partneri. Gotovo na mjesečnoj razini se ostvari neka suradnja, a izraelski gospodarstvenici su sve prisutniji u Hrvatskoj. U Europskom parlamentu u Strasbourgu sredinom siječnja zajedno s američkim i izraelskim prijateljima promovirat ćemo sjajnu knjigu američkog autora Ari Mittlemana „Staze pravednika“, koja najbolje svjedoči o tome zašto je naše zajedništvo naša snaga, rekao je Primorac i zahvalio se donedavnom veleposlaniku Ilanu Moru i svim prethodnim veleposlanicima Izraela s kojima je Hrvatsko-izraelski poslovni klub imao sjajnu suradnju.

Veleposlanik Koren je zahvalio prof. dr. sc. Draganu Primorcu i članovima kluba na svemu što je učinio u izgradnji prijateljstva Izraela i Hrvatske i naglasio golemi potencijal daljnje suradnje.

Oba govornika su svim nazočnim poželjeli sretne Božićne blagdane i Hanuku.

Tijekom događaja, ekskluzivno je predstavljan video uradak izraelskog glazbenog umjetnika Moti Giladija, koji je 1986. godine predstavljao Izrael na Euroviciji, a koji je nastao tijekom nedavnog Svjetskog nogometnog prvenstva, u kojem Giladi pruža potporu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

image

Gabriela Hrženjak

Cibc/
image

Marija Vidović, sopranistica tijekom izvedbe

Cibc/

Prigodni glazbeni program su izvele sopranistica svjetskog glasa Marija Vidović te Gabrijela Hrženjak uz glazbenu pratnju prof. Maria Čopora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:39