SKUPLJAJU POTPISE

HRVATSKI KATOLIČKI FUNDAMENTALISTI POKRENULI BIZARNU AKCIJU Zahtijevaju pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama, podržalo ih 5.000 ljudi

Ilustracija
 Admir Buljubašić / CROPIX

Vratite Identity na Booking.com, glasi web-peticija u korist zadarskih iznajmljivača apartmana koji odbijaju primati homoseksualce, koju je ovih dana pokrenula ekipa okupljena uz platformu CitizenGO, koja se predstavlja kao “zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava”.

U samo nekoliko dana peticiju je potpisala 4951 osoba, makar nije poznato jesu li svi potpisi autentični. Prema službenom objašnjenju, načela CitizenGO utemeljena su na kršćanskim vrijednostima, a na prvome mjestu navodi se “pravo na život od trenutka začeća do njegova prirodnog kraja”.

Za što se zalažu može se vidjeti iz dosadašnjih peticija u organizaciji CitizenGO: Stop Istanbulskoj konvenciji, Ne želimo predstavljanje LGTB slikovnice u sisačkoj knjižnici, Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem. Uglavnom, radi se o religioznim desničarima koje vodi Ana Marija Marković, nekadašnja suradnica udruge U ime obitelji.

Ova ekipa sada zahtijeva pravo da iznajmljivači u turizmu u svojim objektima mogu zabraniti ljetovanje gay osobama.

Sve je počelo kada je u medijima objavljena vijest o vlasniku apartmana u Zadru koji je kažnjen uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svjetskog servisa za online rezervacije - booking.com - jer je odbio primiti gay par iz Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:38