PRIMOPREDAJA

Hrvatska ratna mornarica je primila američku donaciju opreme za protuminske ronioce

Riječ je o vrijednoj donaciji koja je nastavak bilateralne suradnje s Oružanim snagama SAD-a
 HRM

U Vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" u Splitu u srijedu je obavljena primopredaja opreme za obuku i djelovanje protuminskih ronilaca koju je Hrvatskoj ratnoj mornarici donirala Ratna mornarica SAD-a.

Riječ je o vrijednoj donaciji koja je nastavak bilateralne suradnje s Oružanim snagama SAD-a i koja za cilj ima razvoj protuminskih sposobnosti HRM-a. priopćilo je Ministarstvo obrane.

Svečana primopredaja opreme upriličena je u sklopu zajedničkog uvježbavanja pripadnika Voda protuminskih ronilaca Flote HRM-a i tima iz sastava mornaričkih snaga SAD-a za Europu koja se trenutno provodi u Vojarni Admiral flote Sveto Letica - Barba.

Donaciji opreme nazočili su komodor Damir Dojkić, načelnik Stožera - zamjenik zapovjednika HRM-a i brigadir Matthew Denny, vojni izaslanik OS SAD-a u RH sa suradnicima.

Komodor Damir Dojkić zahvalio je vojnom izaslaniku OS SAD-a na svoj dosadašnjoj potpori koju RM SAD-a pruža Hrvatskoj ratnoj mornarici, istaknuvši kako će i ova značajna oprema unaprijediti proces obuke, doprinijeti razvoju protuminskih sposobnosti te u konačnici jačanju interopreabilnosti HRM-a.

Tijekom primopredaje provedena je demonstracija uporabe opreme koju su u lučici Poljud zajedno obavili pripadnici HRM-a i RM SAD-a.

U Zapovjedništvu HRM-a organiziran je i sastanak na kojem se razgovaralo o oblicima buduće bilateralne suradnje, a izaslanstvo OS SAD-a imalo je priliku obići brod OOB-31 OMIŠ, te se upoznati s njegovim taktičko-tehničkim mogućnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2022 01:26