KIARA PUTUJE U SAD

‘Hrvatska je opet pokazala da ima ogromno srce, hvala svima koji su stali uz nas‘

‘Lijek se pokazao dosta uspješnim tako da mi vjerujemo u to. Dobili smo što smo htjeli. Od početka ste svi s nama. Svi ste vjerovali‘

Sedmogodisnja Kiara Goršić s obitelji

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Najljepša vijest dana stiže iz Šibenika. Malena Kiara Goršić dobila je svoju šansu za život, piše RTL.

Sedmogodišnja djevojčica koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu, za nekoliko dana putuje u SAD na eksperimentalnu terapiju koja će joj pružiti mogućnost izlječenja. Hrvatska je još jednom pokazala ogromno srce jer su građani za Kiaru, za sada prikupili 15 milijuna kuna.

Obitelj može računati i na 3 milijuna kuna od zaklade Mile Rončević. Taj je novac dovoljan za godinu dana liječenja i boravka obitelji u San Franciscu.

RTL-ov reporter je u obiteljskom domu Goršić razgovarao s Kiarinim roditeljima Mateom Lambaš Goršić i Valentinom Goršićem.

"Hrvatska je opet pokazala ne da ima veliko srce nego da ima ogromno srce i hvala svima koji su od početka stali uz nas, koji su podržali našu Kiaru i njezinu bitku. Ponosni smo i mi kao roditelji i ona na taj val dobrote koji je pokrenula. Ponosni smo na sve ljude koji su dali sve od sebe za njezinu bitku", poručila je Kiarina majka Matea.

Sretnu vijest obitelj Goršić je dobila jučer, a Matea kaže da su do zadnjeg trenutka bili napeti jer nisu znali što ih čeka. "Ali kada smo prije same konferencije dobili predugovor, ja i suprug smo se smo pogledali i rekli: 'To je to', uspjeli smo i dobili smo ono što joj želimo od samog početka da joj pružimo šansu za daljnju bitku", rekla je zahvalno Matea.

Svi detalji Kiarine terapije u SAD-u su finalizirani te roditelji sada znaju što mogu očekivati te koji će lijek Kiara uzimati s obzirom na mutacije njezinog tumora. "Lijek se pokazao dosta uspješnim tako da mi vjerujemo u to. Baš smo dobili što smo htjeli. Od početka ste svi s nama. Svi ste vjerovali. Nismo još ni svjesni koliki je ovo uspjeh. Naši liječnici su nam jučer rekli da proslavimo ovo kao da je ponovno rođena jer je prvo hrvatsko dijete koje ima tumor na mozgu, a da ide na liječenje u SAD. U startu su rekli da nije moguće, ali moguće je", ispričao Kiarin otac Valentino.

Obitelj Goršić će Božić provesti u San Franciscu.

"Nismo očekivali da ćemo Božić provesti u San Franciscu, ali nema veze. Najbitnije od svega je dan smo nas četvero zajedno i da proslavimo Božić zajedno. Najbliže ćemo preko video poziva zvati", rekla je Matea.

Što se tiče smještaja obitelj će uskoro dobiti povratne informacije od američke klinike u San Franciscu, a sljedeći tjedan ih čeka sastanak s američkim veleposlanstvom u Zagrebu kakao bi se finalizirali posljednji detalji oko putovanja koje im život znači, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:47