HGSS U AKCIJI

Hrvati krenuli u zahtjevnu misiju spašavanja: ‘Našem kolegi Amerikancu pozlilo je u jami u Turskoj, na 1000 metara dubine‘

‘Riječ je o kolegi i prijatelju HGSS-a koji je u više navrata sudjelovao na HGSS speleo tečajevima i istraživanjima u jamama na Velebitu‘
 HGSS

Ukupno osamnaest speleospašavatelja HGSS-a otputovalo je u utorak navečer u međunarodnu misiju speleospašavanja u južnoj Turskoj, objavio je HGSS Split.

- U jamskom sustavu Morca – planinski lanac Taurus, Južna Turska, na 1.000m dubine američki speleolog zadobio je krvarenje u probavnom traktu (u tijeku je, prema zadnjim informacijama, liječenje u podzemlju). Riječ je o kolegi i prijatelju HGSS-a koji je u više navrata sudjelovao na HGSS speleo tečajevima i istraživanjima u jamama na Velebitu - navode iz HGSS-a.

Dodaju kako su Ravnateljstvo civilne zaštite i HGSS u stalnom kontaktu, preko ECRA-e, s lokalnom spasilačkom grupom, te je upućen poziv svim educiranim i iskusnim speleospašavateljima da se odazovu u misiju kako bi spasili amričkog speleologa. Iz splitske Stanice u Tursku je otišlo četvero članova.

- Svim sudionicima ove zahtjevne misije želimo da uspješno obave spašavanje kolege i sigurno se vrate svojim obiteljima - zaključuje u objavi HGSS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:08