POČINJE SUĐENJE

Horvatinčić se ispričao i sa sinom poginulih Talijana dogovara odštetu?

'Horvatinčić čeka da Salpietrovi ponude određeni iznos kako bi se oko njega moglo pregovarati'
Zagreb, 270911. Poduzetnik i vlasnik firme Hoto grupa Tomislav Horvatincic koji je nedavno zbog izazivanja teske pomorske nesrece izaso iz sibenskog pritvora, prosetao je Varsavskom ulicom.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Obitelj Salpietro i Tomislav Horvatinčić u pregovorima su oko eventualne odštete za pomorsku tragediju.

To je potvrdio odvjetnik Branko Baica uoči današnjeg početka suđenja zbog lanjske smrti Marielde i Francesca Salpietra, u čiji se brod kod Primoštena poduzetnik zabio gliserom Santa Marina.

- Mogu potvrditi kako je bilo nekoliko kontakata između rodbine poginulih Talijana i mog klijenta.

Još bez dogovora

Pregovara se oko obeštećenja za tu nesreću, ali konkretni dogovor još nije ostvaren. Koliko znam, Horvatinčić čeka da Salpietrovi ponude određeni iznos kako bi se oko njega moglo pregovarati - objasnio je odvjetnik Branko Baica.

Samoborski poduzetnik, koji se u medijima prije nesreće pojavljivao ponajviše zbog kontroverznog projekta Cvjetni, inače je, kažu njegovi odvjetnici, spreman za početak suđenja. Na današnjem prvom, zapravo pripremnom ročištu, kaže odvjetnik Velimir Došen, odradit će se potrebne tehnikalije, kako bi suđenje moglo započeti.

Nesreća se dogodila 16. kolovoza 2011. kada se Horvatinčić zabio u jedrilicu talijanskog para nautičara Francesca (63) i Marielde (61) i na mjestu ih ubio, za što mu prijeti kazna i do deset godina zatvora.

Pala mu glava

Slučaj je pun kontroverzi jer je njihov sin Frederico optužio Horvatinčića da im nije htio pružiti niti pomoć.

S Horvatinčićem je na gliseru bila i djevojka Anica Đerđa Dilber, koja je policiji rekla kako je Horvatinčiću neposredno prije sudara glava pala na autokomande, kao da se onesvijestio, nakon čega ga je ona dozivala pa se probudio tik prije sudara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:11