TRAŽE BRZU PRUGU

Hoće li Radimir Čačić podržati rebalans proračuna? ‘Očekujemo da se Vlada drži dogovora‘

Čačić je odgovorio da je potpisivanje Sporazuma za sjever bio jedan od uvjeta Reformista za podršku Vladi
Radimir Čačić
 Bruno Konjevic/Cropix

U Skupštini Varaždinske županije izvršna vlast ima projektnu podršku Reformista, ona je uvjetovana neprisustvom predstavnika Čehokove liste, što je i ispoštovano, a na nacionalnoj razini podršku Vladi vežu na izvršenje obaveza iz Vladinog programa u kojem su i ključni zahtjevi Reformista.

Izjavio je to u četvrtak na konferenciji za novinare u Varaždinu predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Dodao je da Reformisti nemaju nikakve zahtjeve i ni na kakav način ne mijenjaju svoje pozicije u odnosu na nacionalnu i regionalnu vlast.

"Kao što je poznato, mi smo vrlo jasno nakon izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu rekli da nemamo nikakve zahtjeve i da ni na kakav način ne mijenjamo svoje pozicije u odnosu na nacionalnu i regionalnu vlast. Nulta pretpostavka je sanitarni koridor, što znači da ne želimo i nećemo dozvoliti prisustvo u bilo kojoj formi vlasti ljudima s optuženičkih klupa", izjavio je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Čačić.

"Što se tiče projekata na nacionalnoj razini, uz navedeni uvjet i dalje podršku Vladi vežemo na izvršenje obveze iz programa Vlade usvojenog u Saboru u kojem su uključeni i ključni zahtjevi Reformista kao što su početak radova na brzoj pruzi Zagreb – Lepoglava – Varaždin – Čakovec te potpisivanje sporazuma za sjever", istaknuo je Čačić.

Na novinarsko pitanje hoće li u petak u Hrvatskome saboru podržati rebalans proračuna, Čačić je odgovorio da je potpisivanje Sporazuma za sjever bio jedan od uvjeta Reformista za podršku Vladi, uz infrastrukturni ključni projekt brze pruge.

„Ne očekujemo ni na kakav način odstupanje od dogovorenog i onog što je Sabor usvojio kao program Vlade. Očekujemo da se Vlada drži dogovora koji smo zajedno usvojili, očekujemo potpisivanje Sporazuma sjever. To je bio naš izričit uvjet”, naglasio je predsjednik Reformista Čačić.

Martinčević: Izvršna vlast koju predvodi župan Stričak (HDZ) ima našu podršku u smislu provedbe projekata

Natalija Martinčević, saborska zastupnica Reformista i predsjednica varaždinske Županijske organizacije stranke kazala je da su obavljeni razgovori s vodstvom županijskog HDZ-a.

„Izvršna vlast, koju predvodi župan Anđelko Stričak (HDZ), ima našu podršku u smislu da se svi naši projekti koje smo započeli i pripremili, a posebno projekt Bukotermal, nastave i na kraju i realiziraju”, rekla je Martinčević. Dodala je da Reformisti neće sudjelovati na vodećim pozicijama u izvršnoj vlasti ni u Skupštini.

Reformisti su ranije, zajedno sa SDP-om i Nezavisnom listom Dubravke Novak, potpisali Sporazum o programskoj suradnji u Gradskom vijeću grada Varaždina, podsjetio je predsjednik gradske organizacije stranke Robert Vugrin.

Rekao je da su u Sporazum uključeni program SDP-a pod nazivom ''Odgovor za Varaždin', Manifest o dobrom upravljanju gradom ispred NL Dubravke Novak te ključne odrednice Reformista, kao što je iskorištavanje svih mogućnosti prijava na EU fondove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:17