AKCIJA SPAŠAVANJA

HGSS otkrio detalje iz potrage za ocem i sinom koji su nestali u Velebitskom kanalu, objavili i fotografije

Bili su u dobrom zdravstvenom stanju te su se mogli samostalno kretati. Otac nije imao obuću pa su mu dali gojzerice

Akcija spašavanja

 HGSS

Članovi riječkog HGSS-a detaljno su opisali na svojoj Facebook stranici iznimno zahtjevnu akciju spašavanja oca i sina, njemačkih državljana koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

Poziv u pomoć primili su u nedjelju oko 10.50 sati. Podsjetimo, otac i sin isplovili su oko 17 sati u subotu navečer po jakoj buri na SUP dasci iz Klenovice u smjeru otoka Krka.

HGSS piše kako su po zaprimanju poziva doznali da su pripadnici Lučke kapetanija u uvali Smokva južno od Vrbnika na Krku pronašli veslo i dasku.

Ističu kako je položaj pronađene opreme upućivao na činjenicu da je oprema svjesno izvučena na obalu, što ih je navelo na sumnju da se unesrećeni nalaze na otoku.

Na teren je izašlo 18 članova HGSS stanice Rijeka s pet interventnih i Quad vozila te dva potražna psa.

image

Akcija spašavanja

HGSS
image
HGSS

Stigli su do najbliže točke iznad uvale Smokva koja je dostupna vozilom. Obzirom da je riječ o vrlo nepristupačnom i strmom terenu te činjenici da je područje pretrage veliko, angažirani su i dodatni resursi - vodič potražnih pasa te helikopter HRZ-a, koji je upućen iz vojne baze Divulje zajedno s tročlanom ekipom dežurnih letača spašavatelja HGSS-a.

Krenula je pretraga, koja je završila uspješno kada je oko 15 sati jedan od timova pronašao je unesrećene.

Bili su u dobrom zdravstvenom stanju te su se mogli samostalno kretati. Otac nije imao obuću pa su mu dali gojzerice, navode u HGSS-u.

Uputili su se svi zajedno do najbliže uvale pristupačne brodicom, gdje je unesrećene preuzela brodica Lučke kapetanija.

Otac i sin prevezeni su u Novi Vinodolski gdje su predani djelatnicima Hitne medicinske službe.

Članovi riječke stanice HGSS-a objavili su nekoliko fotografija spašavanja obiteljskog dvojica koji su iz Klenovice po jakoj buri neozlijeđeni uspjeli stići do uvale Smokva na Krku.

image
HGSS
image
HGSS
image
HGSS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:02