BITKA ZA PANTOVČAK

Hebrang: Kada vidi moj program, Mesić će me podržati

Andrija Hebrang naglasio je kako on ima ozbiljan program koji nije nikakva ni ‘bučijada’, ni ‘tartufijada’
 Dragan Matić/Cropix

ZAGREB - Uz poljubac i stavljajući prva svoj potpis na listu podrške Andriji Hebrangu, premijerka Jadranka Kosor danas je predsjedničkom kandidatu HDZ-a zaželjela sreću u utrci za Pantovčak.

- Mi smo pobjednička stranka i s pobjedničkim duhom ulazimo u ovu kampanju, naglasila je Kosor na predstavljanju Hebrangovog programa i nove web stranice Hebrang.com. Dodala je kako je zbog najave samostalne predsjedničke kandidature, a na temelju Statuta donešena odluka da se iz članstva HDZ-a izbriše Dragan Primorac.

Andrija Hebrang naglasio je kako on ima ozbiljan program koji nije nikakva ni ‘bučijada’, ni ‘tartufijada’.

- Pet je razloga zašto sam bolji predsjednički kandidat od drugih - rekao je Hebrang. Kao prvo, osim što kritiziram, ja i predlažem rješenja, a u predlaganju tih rješanja koristim svoje dugogodišnje iskustvo iz raznih područja - gospodarstva, obrane, zdravstva... Osim toga, ja sam dosljedan političar koji ne mijenja stranke, u politici nisam stekao nikakvu imovinsku korist i jedini sam predsjednički kandidat koji je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Komentirajući objavu predsjedničke kandidature zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Hebrang je rekao kako za njega ima tek jednu rečenicu - ‘tko nije vjeran svojoj stranci, neće biti vjeran niti biračima’. Na upit očekuje li da njegovu kandidaturu podupre i predsjednik Stjepan Mesić, Hebrang je kazao: ‘Nadam se da će se Mesić predomisliti i podržati upravo mene kad vidi moj program’.

Govoreći o svom izbornom programu Hebrang je naglasio kako trebamo dostići razinu Europske Unije u životnom standardu i gospodarstvu, pravosuđu, demokraciji, ljudskim pravima i pravima manjina. U tom kontekstu, u programu je predložio niz reformi koje se hitno trebaju provesti - od reforme poreza i doprinosa, preko izmjena zakonodavstva, reforme obrazovanja, borbe protiv korupcije i kriminala. Naglasio je kako je potrebna reorganizacija sigurnosnih službi iz kojih treba odstraniti svaku vezu s podzemljem. Također je istaknuo kako bi za one umirovljenike koji žele raditi uveo djelomično radno vrijeme, a založio se i za obnovu vrijednosti Domovinskog rata, te za očuvanje nacionalnog ponosa.

Izborni stožer kandidata Andije Hebranga

Hebrang je predstavio i svoj centralni stožer u kojem su Ratko Maček, Miro Kovačić, Asja Bebić, Ilijana Krešić, Stjepan Bačić, Krešo Ćosić, te čelnici mladeži HDZ-a, dok su manji stožeri organizirani u županijama i općinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:49