PROTJERANI REKREATIVCI

HDZ PROTIV KAMPA NA SVETICAMA 'Građani su protiv toga, ali to je taj faraonski stil vladnja Milana Bandića'

Zaključivši kako je gradonačelnik Bandić počeo kampanju za hrvatskog premijera, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mikulić postavio je pitanje - jesu li kriteriji za tu funkciju 'bahatost i neznanje'
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić istaknuo je danas kako HDZ nema ništa protiv izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), ali ne na lokaciji Športsko-rekreacijskog centra Svetice.

"Bit cijele priče je da se gradski prostor daje bez natječaja i to je uobičajen načina rada zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika. To je netransparentan i faraonski način vladanja Milana Bandića", rekao je Mikulić na konferenciji za novinare održanoj na ulazu u ŠRC Svetice.

Istaknuvši kako je po Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba na tom prostoru predviđen Dom hrvatskog rukometa, upitao se što je s tim domom i gdje će on biti.

INCIDENT NA PREZENTACIJI KAMPA Sportaši napali Šukera: 'Zašto nas bacate na ulicu?

Dodao je kako u drugim europskim zemljama nogometni kampovi nisu u centru grada.

Zaključivši kako je gradonačelnik Bandić počeo kampanju za hrvatskog premijera, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Mikulić postavio je pitanje - jesu li kriteriji za tu funkciju 'bahatost i neznanje' te pozivanje na struku samo kada mu to odgovara ?

"Kompletnu kampanju Bandić radi na štetu građana i Grada Zagreba. Zar već jedanput hrvatski građani nisu rekli što misle o Bandiću i njegovoj kandidaturi na nacionalnoj razini", kazao je Mikulić.

Smatra i da hrvatski građani neće ponovno nasjesti na populističke metode gradonačelnika Bandića koji, rekao je, "ujutro nosi svijeću u procesiji, a popodne na reveru lik i djelo jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća".

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-HSP AS i BUZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mario Župan rekao je da tema izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza nije bila raspravljena na klubovima niti odborima Gradske skupštine.

Izrazio je žaljenje što gradski zastupnici nisu upoznati s tom temom već sve doznaju iz medija. "To nije transparentan način upravljanja Gradskom skupštinom", smatra Župan.

Ocjenjujući da gradonačelnik Bandić od gradskih zastupnika radi "dramsko kazalište lutaka", naglasio je kako gradski zastupnici HDZ-a u Gradskoj skupštini neće biti lutke za njegovo potezanje.

I predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, Stanko Gačić (HDZ), rekao je da nisu protiv gradnje nogometnog centra, ali ne želi da građani budu bilo čime zakinuti.

Istaknuo je da im je prvenstveni interes dovršetak gradnje bazena na Sveticama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 22:48