SLUČAJ U VARAŽDINU

HDZ-ov župan Stričak o incidentu u lokalu: ‘Da, popili smo koju čašu vina. Policiju nisam napao...‘

Na upit je li uhvatio jednog od mladića za vrat odgovorio je: “Ne, zagrlio sam ga. U čemu je problem da se nekog zagrli?”

Anđelko Stričak

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) komentirao je incident u kojem je fizički napadnut i lakše ozlijeđen na terasi kafića u Varaždinu, prenosi N1.

“Nakon tog incidenta, zatražio sam liječničku pomoć, zaradio sam 13 šavova. Liječnici su preporučili tri tjedna mirovanja i ja sam se nakon dva tjedna pojavio pred novinarima i dao odgovore na svako pitanje. Nemam ništa za dodati”, rekao je Stričak.

Na upit je li uhvatio jednog od mladića za vrat odgovorio je: “Ne, zagrlio sam ga. U čemu je problem da se nekog zagrli?”

“Cijelo vrijeme smo bili za svojim stolom, od stola nismo nikome odlazili, nikome nismo prilazili ni provocirali”, rekao je Stričak.

Osvrnuo se i na činjenicu da zbog incidenta nije dobio prijavu za remećenje javnog reda i mira. “To znači da nikog nisam napao ni ozlijedio.”

Potvrdio je da je tu večer konzumirao alkohol.

“Ako pitate jesmo li tu večer konzumirali alkohol… Pa kad se izađe piju se i sok i kava, mi smo tu večer sve to konzumirali, između ostalog popili smo i koju čašu vina. Ako je to vaše pitanje, da, konzumirali smo alkohol”, rekao je Stričak.

Kazao je da nije napao policiju i da ih nije vrijeđao.

“Jedno je vrijeđanje, a drugo je nesuradnja. Da ste vi ozlijeđeni, u krvi, nakon toga dobijete 13 šavova, najvjerojatnije bi bili pod stresom. Naravno da mi je žao i ja sam se zbog toga ispričao", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:26