‘TEŠKI DEBAKL‘

HDZ o glasanju za proširenje NATO-a: ‘Milanović sad može piti kavu samo s Beljakom i Katarinom Peović‘

Milanović je izjavio da će smatrati ‘izdajnikom‘ svakog tko u Hrvatskom saboru bude glasao za primanje Švedske i Finske u NATO

Zoran Milanović

 Vlado Kos/Cropix

Saborski klubovi podržali su u četvrtak ulazak Švedske i Finske u NATO, osim Kluba HSS-a i Radničke fronte, koji smatraju da im ulazak treba uvjetovati rješavanjem situacije u Bosni i Hercegovini.

Zbog potpore gotovo svih zastupnika ideji proširenja NATO-a posebno se razveselio HDZ, jer je to pitanje bilo sporno nakon što je predsjednik Zoran Milanović prije nepuna dva mjeseca izjavio da će smatrati ‘izdajnikom‘ svakog tko u Hrvatskom saboru bude glasao za primanje Švedske i Finske u NATO. Ujedno, primanje tih dvaju zemalja uvjetovao je promjenom izbornog zakona u BiH kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata, kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda.

image

Glasanje u Saboru za pristupanje Švedske i Finske u NATO

Facebook/HDZ

Međutim, za primanje Švedske i Finske glasala su danas 122 od 125 saborskih zastupnika, nakon čega je HDZ na svom Facebooku komentirao kako su uz Milanovića ostali jedino Krešo Beljak i Radnička fronta.

Iz HDZ-a su podsjetili da je predsjednik Milanović rekao kako će "nazvati izdajnikom svakoga tko bude glasao za primanje Švedske i Finske u NATO" i "svakoga tko popije kavu s njim ili s njom".

"Tako je prije samo koji mjesec ‘prijetio‘ Milanović. Nakon što je Hrvate u BiH zloupotrijebio za svoje prijetnje ‘blokadama‘ - u Madridu je podvio rep. Glumeći frajerstvo, doživio je na kraju - teški debakl", ocijenili su iz HDZ-a.

To, dodali su, pokazuje i gotovo jednoglasna potpora koju su zastupnici u Saboru iskazali ulasku dviju saveznica u NATO, za što se Vlada RH otpočetka zalagala.

"Čak ni Milanovićevi mališani iz Mosta nisu glasovali protiv ratifikacije. Nedosljednom Milanoviću sada jedino preostaje popiti kavu s Beljakom, Lenartom i Peović". poručili su iz HDZ-a na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:58