OPORAVAK U FOKUSU

HAK se oglasio nakon hakerskog napada: Većina naših usluga vezanih za vozačke ispite su u funkciji

Hrvatski autoklub nastavlja intenzivno raditi na potpunom otklanjanju posljedica hakerskog napada

Haker, ilustracija

 Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia/Andriy Popov/panthermedia/profimedia

Hrvatski autoklub nastavlja intenzivno raditi na potpunom otklanjanju posljedica hakerskog napada te je ovog tjedna u našem fokusu oporavak pune funkcionalnosti računalnih usluga Hrvatskog autokluba u segmentu provedbe vozačkih ispita, navodi HAK u priopćenju.

Od početka napada vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode se prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila provodili su se gdje je to bilo moguće putem otisnutog testa ili su odgođeni.

Ponovno je uspostavljena funkcija automatskog slanja izdanih e-uvjerenja o položenom vozačkom ispitu u realnom vremenu iz Hrvatskog autokluba u Ministarstvo unutarnjih poslova, priopćili su iz HAK-a.

Stoga sve kandidatkinje i kandidati koji su položili vozački ispit prije napada na Hrvatski autoklub, mogu, kao i ranije, otići u svoje policijske uprave ili postaje po svoju vozačku dozvolu. Kandidatkinje i kandidate koji su ispit položili proteklih dana, tijekom otklanjanja posljedica napada, po svoju vozačku dozvolu moći će otići od sutrašnjeg dana.

Intenzivno se radi i na ponovnom uspostavljanju provedbe ispita iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila. Svjesni smo važnosti ove teme za kandidatkinje i kandidate za vozače, kao i njihove roditelje.

U subotu 10. lipnja 2023. mrežne stranice hak.hr, ponovno su postale dostupne korisnicima sa vidljivom velikom većinom ranijeg sadržaja, a od 12. lipnja 2023. u potpunosti je oporavljena uobičajena razina informiranja o stanju u cestovnom prometu Hrvatskog autokluba te su svi uobičajeni sadržaji u vezi informiranja o stanju u cestovnom prometu ponovno dostupni korisnicima.

Sve putne informacije i ostale korisničke informacije Hrvatskog autokluba dostupne su korisnicima i putem besplatne mobilne aplikacije Hrvatskog autokluba za iOS i Android platforme.

Spomenimo i kako se tehnička pomoć na cesti tijekom cijelog razdoblja pruža putem poziva na broj 1987.

O novostima u vezi hakerskog napada nastavit ćemo informirati javnost putem svih dostupnih komunikacijskih platformi, u okviru dopuštenih mogućnosti obzirom na tajnost istrage i kriminalističkih izvida, navodi HAK na kraju svoje obavijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:29