VELIKE KOLONE

Gužva u Dubrovniku: Zapeo i Plenković s pratnjom, jedva se probili do Hiltona, otkriven razlog kaosa

Prvi čovjek HDZ-a na jug Hrvatske stigao je zbog stranačkog skupa povodom skorašnjih izbora za EU parlament

Službeni automobili Vlade u Zagrebu

 Goran Mehkek/Cropix

Pred skretanjem u javnu garažu u Bogišićevu parku u Dubrovniku, na Zagrebačkoj ulici, postavljaju se nosači za led panele koji će se koristiti u upravljanju prometa u posebnoj zoni oko povijesne jezgre, piše Slobodna Dalmacija.

Odluku o uvođenju zone posebnog prometnog režima, podsjetimo, prošli su mjesec usvojili lokalni vijećnici, a nakon postavljanja trećeg stupa na autobusnom stajalištu na Pilama, u ponedjeljak je počelo postavljanje stupova za led ekrane na kojima će se obavještavati vozače smiju li s Ilijine glavice produžiti prema Pilama.

image

Radovi u Dubrovniku

Anton Hauswitschka/

Kako je planirano, oni koji nemaju dozvolu za prolazak skrenut će prema Bogišićevu parku te okrenuti na budućem kružnom toku koji će se izgraditi na zemljištu koje je u vlasništvu Srednje medicinske škole.

Inače, led paneli postavit će se šest pozicija i to u ulici Pera Bakića, Ulici Vladimira Nazora, Splitskom putu, Ulici Pera Čingrije, Ulici dr. Andrije Hebranga i Zagrebačkoj ulici, a na njima će se objavljivati i druge poruke vezane za zonu posebnog prometnog režima te druge informacije.

Zbog tih radova u širem centru Dubrovnika vladaju velike prometne gužve. U to se mogao uvjeriti i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, čija se štićena kolona vozila morala probijati prema hotelu Hilton Imperial, u kojem se održava stranački predizborni skup uoči izbora za Europski parlament, piše Slobodna Dalmacija.

image
Anton Hauswitschka/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 17:59