USLIJED NEVREMENA

Gromovi izazvali 30-ak požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, vatrogasci sve drže pod kontrolom

Požari su izbili uglavnom na trogirskom području, ali i na području Imotskog, Sinja, Brela, Baške Vode, vrhu Biokova...

ilustrativna fotografija

 Josko Supic/CROPIX

Kraće grmljavinsko nevrijeme koje je u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo Splitsko-dalmatinsku županiju izazvalo je tridesetak požara, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasci su ugasili i veliki požar u Krušvaru kod Dicma u kojemu je izgorjelo 400 hektara uglavnom trave.

Požari su izbili uglavnom na trogirskom području, kod Vrsina, Vinišća, prema Gustirni, ali i na području Imotskog, Sinja, Brela, Baške Vode, vrhu Biokova, Lokve Rogoznice kod Ivašnjaka, Postinja Donjih i Muća, gdje gori na nekoliko mjesta.

Vatrogasci sve drže pod kontrolom, a pomaže im i kiša koja pada na tim područjima.

Dojava o požaru na dvije lokacije u Krušvaru vatrogascima je stigla u 14.56 sati. U gašenju su sudjelovali dobrovoljni vatrogasci iz Dicma, Dugopolja, Trilja i pripadnici JVP-a grada Sinja sa sedam vozila i 16 vatrogasaca. Pomagao im je i helikopter s uređajem za gašenje, a lokaliziran je u 18.15 sati.

Pod nadzorom su i požari na Dugom otoku te Velebitu

Požari koji su u ponedjeljak oko 13 sati nakon udara groma izbili na Dugom otoku i Velebitu stavljeni su pod nadzor.

Matej Rudić, županijski vatrogasni zapovjednik, rekao je da su na području Telašćice na Dugom otoku u jednom trenutku bile ugrožene dvije, tri vikendice, ali su ih obranili.

"Na Paklenici zemaljske snage saniraju požarište i tamo smo prebacili jedan kanader koji je gasio na Dugom otoku", dodao je.

Izvijestio je kako je poslijepodne grom izazvao još tri požara u Zadarskoj županiji - u Ninu je udario u crkvu te pokraj Sutomišćice i Kali na otoku Ugljanu. Ti su požari pod nadzorom. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:57