SHOW U SABORU

Grmoja slučajno stisnuo krivu tipku pa glasao protiv opoziva Beroša: Pogledajte reakciju zastupnika

Da se Berošu iskaže nepovjerenje glasovao je 51 zastupnik, a prijedlogu se usprotivilo njih 78
 Damjan Tadic/Cropix

Vili Beroš ostaje ministar zdravstva. Hrvatski sabor glasao je o sa 78 zastupnika protiv odluke o opozivu, a 52 zastupnik glasao je za opoziv. Ostanak Beroša podebljao je svojim glasom oporbenjak Nikola Grmoja (MOST).

- Da, dao sam glas protiv opoziva Beroša - smije se Grmoja vlastitoj pogrešci i pojašnjava kako je došlo do stiskanja pogrešnog gumba.

- Kod Marije Selak Raspudić je bila moja kartica, a kod mene njezina. U trenutku kada smo trebali glasati preko Nina smo prebacivali kartice i naprosto sam u zadnji tren krivo stisnuo - kaže Grmoja, koji je zapravo jedan od predlagatelja za Beroševu smjenu.

image

Nikola Grmoja

Damjan Tadic/Cropix
image

Nikola Grmoja

Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Najbrži prst u Saboru nije prošao nezamijećen tako da su se sabornicom orio smijeh, a Beroš je, kaže Grmoja, nazvao da zahvali.

- Zapravo je bilo smiješno. Nazvao me Beroš i rekao da je zatražio od kolega moj broj kako bi se zahvalio na podršci. Naravno, šalio se - Kaže Grmoja. Dodaje i da mu je Beroš rekao da ne mora brinuti jer da će dati sve od sebe za dobrobit pacijenata. Zanimljivo je da iako svi znaju da je riječ o pogrešci, saborska procedura ne dozvoljava izmjenu glasa.

- Kada se zaključi gotovo je, nema izmjena. sada je smiješno, ali da je moj glas bio presudan i ne bi bilo tako humoristično - govori Grmoja.

S druge strane Beroš potvrđuje da se javio Grmoji jer mu je cijela situacija bila simpatična i smiješna.

- Nazvao sam ga da se našalimo, pa sam se usput i zahvalio što me podržava. Naravno, ja ću se potruditi da opravdam njegovo povjerenje - kaže Beroš i dodaje u šali da je očito Grmojina podsvijest odreagirala umjesto njega.

image

Glasanje o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu

Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

I predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, reagirao je na Grmojin glas.

- Kolega Grmoja znam da ste pogriješili, je l‘ opet HDZ kriv? Jasno ste rekli da ne mislite tako kako ste glasali, svima je to jasno - rekao je Jandroković, no nije želio izmijeniti taj jedan glas u rezultatu glasovanja.

Utvrđujem da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Berošu, konstatirao je Jandroković.

Podsjetimo, pitanje povjerenja Berošu pokrenulo je 32 oporbenih zastupnika na inicijativu Kluba zeleno-lijevog bloka navodeći kao razloge nagomilane probleme u zdravstvu i propadanje zdravstvenog sustava.

Poručili su da ministar mora otići zbog, među ostalim, nedostupnosti prekida trudnoće, afera „Medikol" i ”Cuspis”, izostanka reforme, dugova i sumnjivih transplantacija na KBC-u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:33