DVOSATNA TEŠKA BITKA

Grdosija iz Vranskog jezera: Pogledajte uhvaćenog soma dugog 2,5 metra i teškog 106 kilograma

Vransko jezero, 210910Zdravko Madjareviæ (desno) iz V. Gorice u ponedjeljak se na Vranskom jezeru 2 sata borio s Somom teskim 100,6 kg. Na slici Branko Videc (lijevo) koji je Zdravku pomogao u izvlacenju teske ribe.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Točno dva sata trajala je u ponedjeljak borba čovjeka i soma na Vranskom jezeru. U sceni nalik onoj iz klasika 'Starac i more', Zdravko Mađarević izvukao je 106 kilograma teškog i 247 centimetara dugog 'brku' koji mu je čamac po jezeru vukao kao orahovu ljusku.

- U jednom se trenutku čak zaletio glavom u čamac, a kada sam ga konačno izvukao i vidio što sam ulovio noge su mi se odsjekle. Ovo se događa samo jednom u životu, a meni se desilo samo dan nakon što sam iz Velike Gorice došao na Vranu u ribolov – ispričao je Mađarević koji je oko 17 sati tek 150 metara od obale ispred kampa Crkvine na Vranskom jezeru ulovio soma kapitalca.

Kako ga nije mogao svladati sam u pomoć je ubrzo pozvao prijatelja Branka Videca koji mu je pomogao izvući 106 kilograma tešku ribu. - Ulovio sam ga štapom od 2.70 metara dužine i najlonom debljine 0.52 centimetra. Otkinuo je pet od šest udica na mamcu varalici s kojim sam ga ulovio i probušio mi je novi čamac, ali me nimalo nije briga.

Ja sam najsretniji čovjek na svijetu – izjavio je Mađarević koji u ribolov na Vransko jezero dolazi već godinama, a u Velikoj Gorici ima trgovinu s ribolovnom opremom. - Cijeli život lovim somove i nikada nisam ulovio težeg od 50 kilograma.

Iako je riječ o stvarno velikom somu, pretpostavka je da ovdje zbog klime i uvjeta ima i većih – kaže iskusni ribič dodajući kako će kapitalca ubrzo na gradelama okusiti njegovi prijatelji na Vrani gdje će napraviti feštu, dok će glava soma, kako kaže, završiti na zidu njegove trgovine u Velikoj Gorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:29