ŠEF SDP-a

Grbin: ‘Sebe vidim kao budućeg premijera‘

Na mjestu premijera vidim Peđu. Ja ću se i dalje baviti temama poput ovog prijedloga reforme mirovinskog sustava - kaže Boris Lalovac.

Peđa Grbin i Boris Lalovac

 Damjan Tadic/Cropix

- Sebe vidim kao budućeg predsjednika Vlade - poručio je danas čelnik SDP-a Peđa Grbin komentirajući medijske napise prema kojima je njegovo liderstvo dovedeno u pitanje na zadnjoj sjednici Predsjedništva stranke.

Na toj je sjednici, kako tvrde izvori iz vodstva SDP-a, nekoliko utjecajnih članova stranke zastupalo tezu kako bi za SDP bilo bolje kada bi umjesto Grbina nekog drugog kandidirali za budućeg premijera.

Odgovarajući na novinarska pitanja o zbivanjima na toj sjednici, Grbin je rekao da "anonimne izvore neće komentirati", te da je upravo on na stranačkom sastanku otvorio pitanje o definiranju izborne strategije.

- Dogovorili smo se da ja kao predsjednik stranke vodim SDP u izbornoj kampanji - rekao je Grbin u Križevcima, gdje je jutros skupa sa saborskim zastupnikom i bivšim SDP-ovim ministrom financija Borisom Lalovcem predstavljao SDP-ov prijedlog reforme mirovinskog sustava.

Na novinarsku opasku kako bi neki u stranci upravo njega željeli vidjeti kao SDP-ova premijerskog kandidata, Lalovac je rekao kako takvih ambicija nema.

- Sebe ne vidim kao premijera. Na tom mjestu vidim Peđu. Ja ću se i dalje baviti (samo) temama poput ovog našeg prijedloga reforme mirovinskog sustava - rekao je Lalovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:28