OD IZVORA DO MORA

Građani udružili snage na Biviju i prostor uz more očistili od ambalažnog otpada

Gradonačelnik Rijeke ističe da je projekt prilika da se podsjetimo kako odgovornim ekološkim ponašanjem možemo sačuvati vodu, more i plaže

Čišćenje okoliša na Biviju

 Jutarnji List

Grad Rijeka pridružio se u subotu velikoj ekološkoj akciji na Biviju koja se održava u sklopu projekta Od izvora do mora koji su organizirali Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova. Vrijedni volonteri uređivali su prostor uz more, od kolnog ulaza na plažu Kostanj do tunela za plažu južno od "s" zavoja te prikupili zavidnu količinu ambalažnog otpada.

image

Čišćenje okoliša na Biviju

Jutarnji List

- Grad Rijeka provodi niz aktivnosti s ciljem održivog upravljanja okolišem kako bi sačuvali Rijeku kao održiv, pametan, zelen i čist grad prilagođen potrebama svih građana. U tom kontekstu u Rijeci upravo provodimo velike projekte kao što je EU projekt Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture. Projekt je jedno od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj i preduvjet je čuvanja vodnih resursa na području ne samo Rijeke nego i cijelog Kvarnera. Zato smo se sa zadovoljstvom uključili u veliki ekološki projekt Od izvora do mora koji već nekoliko godina okuplja profesionalce i volontere u akcijama kojima se podiže ekološka svijest građana. Eko-akcija u sklopu ovog projekta je još jedna prilika da se podsjetimo kako samo svi zajedno, odgovornim ekološkim ponašanjem, možemo sačuvati za budućnost našu vodu, naše more i plaže, našu Rijeku - poručio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

image

Čišćenje okoliša na Biviju

Jutarnji List

Osim građana, u eko akciji sudjelovali su i Upravni odjel za komunalni sustav i promet Grada Rijeke, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o.

Ove je godine novost projekta sadnja drveća u urbanim sredinama s ciljem jačanja apsorpcije ugljikova dioksida te snižavanja temperature zraka. U Rijeci tako planiraju 50 stabala za jedan novoformirani te 120 stabala za sedam postojećih drvoreda, i to uz brzu gradsku prometnicu i nerazvrstane cesta te na parkiralištima na području grada Rijeke.

image

Čišćenje okoliša na Biviju

Jutarnji List

Podsjetimo, u ovogodišnjemu izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će čak 28 gradova, a cilj je promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada.

image

Čišćenje okoliša na Biviju

Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:16