OPASNO PO ŽIVOT

Građani dijele sliku Čačićeve ruševine u Dubrovniku. Prije 2 godine obećao je da će je obnoviti

Čačićevi su susjedi više puta ustvrdili da im se život zbog njegove kuće s koje padaju cigle i čiji se krov urušava pretvorio u pakao

Kuća Radimira Čačića u Ulici na Andriji; Radimir Čačić; komentari korisnika društvenih mreža o Čačićevoj kući

 Screenshot/Facebook; Damir Krajac/Cropix

Građani Dubrovnika na društvenim mrežama posljednjih dana dijele fotografiju kuće predsjednika Narodne stranke - Reformisti i bivšeg župana Varaždinske županije Radimir Čačića u Ulici na Andriji unutar stare gradske jezgre.

- Sjaj i bijeda grada - napisala je jedna korisnica Facebooka te priložila fotografiju krova Čačićeve kuće u Ulici na Andriji.

Drugi je korisnik u komentaru te fotografije ustvrdio da kupe (crijep) i fasada padaju sa zgrade na ulicu, ali da "izgleda da nitko ne smije ništa poduzeti" te da gradske vlasti za to znaju. Korisnik je dodao da na tu lokaciju "već 11 godina dolaze sve inspekcije", ali da "ne smiju ništa poduzimati" jer će "izgubiti posao".

image

Fotografija kuće Radimira Čačića objavljena na Facebooku te komentari korisnika na nju

Screenshot/Facebook

Čačić je za Jutarnji u veljači 2020. godine da su kuću u Ulici na Andriji njegova supruga Marija i on kupili prije 25 godina kako bi je uredio za ljetovanje, ali da to dotad nije napravio. Rekao je tada da se radi o derutnoj i trošnoj kući bez struje i vode u kojoj se ne može boraviti.

Stanovnici Ulice na Andriji više su puta u razgovorima za medije ustvrdili da im se život zbog njegove kuće s koje padaju cigle i čiji se krov urušava pretvorio u pakao.

Čačić je u veljači 2020. Jutarnjem rekao da kuću ne planira prodati već da će je urediti.

Spomenuti korisnik društvenih ustvrdio je da se "isto" dogodilo i s Čačićevom kućom u Zlatarskoj ulici.

Dubrovački vjesnik napisao je 2. svibnja 2021. godine da se Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici urušila te da su po ulici padale cigle i staklo. Na licu mjesta intervenirala je i policija.

HRT je 5. svibnja izvijestio da u urušavanju kuće nitko nije ozlijeđen.

- Jednostavno se počelo urušavati odozgo, svi podovi redom. To je bilo kao potres. Tu smo se izmakli i onda je kroz prozore izašla prašina i ova stakla - rekao je tada za HRT stanar Zlatarske ulice Nikša Vierda.

Glasnogovornica Grada Dubrovnika Marijana Aksić Vitković rekla je da je zbog urušavanja Čačićeve kuće pokrenut upravni postupak te da vlasnik kuće ima 30 dana za otklanjanje opasnosti ili osiguravanje područja. Ako to ne napravi, to će napraviti Grad na račun vlasnika.

Čačić je 5. svibnja u izjavi za Hinu potvrdio da se urušio dio terase te da je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika te da je angažiran izvođač na postavljanju skela i osiguranju tog prostora.

Čačić je tada izrazio žaljenje zbog ovog događaja te uputio ispriku. Rekao je i da kreće s obnovnom tog objekta nakon 24 godine rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Ustvrdio je da bi obnova objekta trebala krenuti za dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:35