BIVŠA PREDSJEDNICA

Grabar-Kitarović: ‘Uzbuđena sam zbog nove karijere. Doktorat? Morala sam malo usporiti s pisanjem...‘

‘Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo‘, rekla je Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović
 Tomislav Kristo/Cropix

Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je za RTL Danas govorila o svojoj novoj karijeri. Osvrnula se i na svoj doktorat i vanjsku politiku.

Naime, Grabar–Kitarović je postala posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

- Moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u ZŠEM-u. U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjerne na kurikulum i obrazovanje sportaša kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet, rekla je i dodala da ima puno planova, no sve će ovisiti o epidemiološkom stanju, ali i drugim stvarima. Svoj kolegij još neće imati.

- Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti, rekla je bivša predsjednica.

Sada ima napisano 50 posto doktorata, a morala je s tim usporiti nakon operacije jer zbog bolova nije mogla tipkati. Ulogu u usporavanju je imala i pandemija, zbog koje nije mogla održati neke od planiranih posjeta i razgovora.

Zanima ju i dalje, kaže, vanjska politika.

- Kad je riječ o vanjskoj politici, naravno da sam ja uvijek otvorena, ne krijem da me vanjska politika i međunarodni odnosi apsolutno zanimaju, ali jednako koliko u profesionalnom koliko i u akademskom smislu, rekla je Grabar-Kitarović za RTL Danas.

Kolinda Grabar Kitarović će nastaviti raditi i sa stranim sveučičištima, a evo što je poručila mladima:

- Želim ih podržati da njeguju svoje ambicije. Ono što sam govorila djeci i mladima diljem RH je to da se sve može postići ako ste vrijedni i uporni ako imate potporu okoline, zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:57