ZBOG IZJAVA O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI

Gotovinin odvjetnik Mišetić prijavio Carlu Del Ponte glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu!

Den Haag (Nizozemska), 161112.Nakon oslobadjajuce presude generalima Mladenu Markacu i Anti Gotovini u sudnici Medjunarodnog suda za ratne zlocine pocinjene na podrucju bivse Jugoslavije, u slucaju 'Operacija oluja', ispred suda se slavilo.Na slici: odvjetnik Luka Misetic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Odvjetnik generala Ante Gotovine, Luka Mišetić, na svojem je Twitter profilu izvijestio da je glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu poslao pritužbu protiv bivše haaške tužiteljice Carle Del Ponte kojom traži istragu i sankcije zbog izrečenih izjava na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima.

Odvjetnik Mišetić je to najavljivao otkako je Žalbeno vijeće ICTY-ja oslobodilo generale Gotovinu i Markača, a još prije je uputio etički prigovor švicarskoj odvjetničkoj komori.

Podsjetimo, Del Ponte je u intervjuu srpskom Blicu kazala da nije bilo osnove za oslobađajuću presudu hrvatskim generalima.

- Šokirana sam. Bila sam veoma iznenađena i zaprepašćena. Potpuno je nevjerovatno šta se dogodilo nakon presuđene kazne od 24 godine za Gotovinu i 18 za Markača. Nevjerovatno. Ne mogu to prihvatiti. Osjećam punu solidarnost sa srpskim žrtvama prema kojima je počinjen zločin. Zločin, koji smo čvrsto dokazali činjenicama - rekla je Del Ponte u intervjuu za Blic.

Cijeli dokument pritužbe možete pročitati OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:06