KRUNOSLAV KATIČIĆ

Glavni tajnik HDZ-a odgovara na optužbe Đerek: ‘Laže! Pozivam je da se suočimo na poligrafu‘

Katičić je odgovorio i predsjedniku Milanoviću: ‘Koristi se najprljavijim sredstvima samo kako bi pokušao naštetiti HDZ-u i Vladi RH‘

Krunoslav Katičić i Maja Đerek

 Goran Mehkek/Bruno Konjević/Cropix

Krunoslav Katičić, glavni tajnik HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom Saboru na svojem Twitter profilu oglasio se o optužbama koje je na njegov račun iznijela zviždačica i bivša direktorica Sektora za poslovne prostore u Državnim nekretninama, Maja Đerek, a koja je rekla da je Katičić u više navrata pokušao intervenirati u korist nekih korisnika državnih prostora. Katičić je optužbe "s indignacijom odbacio" te poručio da se spreman suočiti s Đerek na - poligrafu.

- S indignacijom odbacujem optužbe gđe Maje Đerek o meni iz jednog jednostavnog razloga - jer su lažne. Ne znam zašto me i u dogovoru s kim nastoji neutemeljeno ocrniti, ali je pozivam, ako me nastavi klevetati, da se suočimo na poligrafu, napisao je Katičić.

Glavni tajnik HDZ-a nije se zaustavio samo na odgovoru Đerek, nego se osvrnuo i na zadnji istup predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je, između ostalog, poručio da "ako je pola onoga što je Đerek rekla istina, to je razlog za pad Vlade". Katičić o predsjedniku nije imao lijepih riječi.

- Na Milanovićev novi izljev uvreda, mržnje i prizemnih laži ne bih trošio odviše riječi. Jasno je da se koristi i najprljavijim sredstvima samo kako bi pokušao naštetiti HDZ-u i Vladi RH, ali i skrenuti pažnju sa svojeg političkog i moralnog posrnuća.

Jedino mi još nije jasno radi li sve to uslijed dubokih kompleksa ili agende. Ili jednog i drugog. Ako već teatralno traži ostavke zbog tobožnjeg „kriminala“, neka bude frajer te podnese kaznene prijave protiv mene i svih drugih koji su meta njegove mržnje, poručio je glavni tajnik HDZ-a u dva odvojena tweeta.

Podsjetimo, zviždačica Đerek je u svojem prvom istupu, u razgovoru za Nacional, upravo Katičića apostrofirala kao osobu koja je pokušavala intervenirati za pojedine korisnike državnih prostora, pa tako i za korisnika koji je koristio prostor u Teslinoj 5 s kojim je raskinula ugovor i sve papire poslala u Državno odvjetništvo.

- Bilo je više razgovora. Isprva su svi razgovori bili kulturni. Pitao bi me uvijek može li se što napraviti u tom predmetu. Ja bih, naravno, rekla da ne može, jer uvijek je zvao za neke problematične odnosno dužnike, rekla je Đerek pa rekla da je Katičić to tražio za više osoba.

- Mene je zvao za negdje između osam i deset ljudi. Renata Sabo (direktorica Državnih nekretnina, op.a.) rekla mi je da mu je ona dala broj mog mobitela i rekla mu da me nazove. U početku on taj privilegirani status za korisnike pojedinih poslovnih prostora nije tražio izravno, ispričala je dalje Đerek pa poručila.

- Isprva to nije ni zvučalo kao neki pritisak jer je bio ljubazan. Međutim, kod slučaja Usluge Lira u našem zadnjem telefonskom razgovoru Katičić se na mene počeo derati. Povišenim tonom rekao mi je da ga je telefonski kontaktirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, raspitivao se zašto sam raskinula ugovor tvrtki Usluge Lira, ispostavila im račune te zašto sam im ovršila 200 tisuća kuna s računa, poručila je zviždačica iz Državnih nekretnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 11:18