MARKO MILIĆ

Glasnogovornik Vlade o kafiću Tri majmuna: ‘Ovo nije sukob premijera s jednim gospodarstvenikom‘

Milić je kazao i da se pojednostavljuje izjava premijera Plenkovića te da se radi o situaciji na korak do fašizma
 Goran Mehkek/Cropix

Glasnogovornik Vlade Marko Milić dao je intervju za N1 televiziju u kojem je, između ostalog, komentirao slučaj kafića Tri majmuna  iz kojega je, među ostalim, poručeno da HDZ-ovci nisu došli, a što je premijer jučer  ljutito komentirao.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je kazao da je premijer jučer rekao svoj stav.

- Ovo nije sukob premijera s jednim gospodarstvenikom - kazao je.

- Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci - kazao je Milić, poručivši da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje.

- To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku - kazao je Milić te dodao da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.

- Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja… - kazao je.

Milić je kazao i da se pojednostavljuje izjava premijera Plenkovića te da se radi o situaciji na korak do fašizma. 

- Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel - kazao je Milić, dodavši da bi se dogodile brojne demonstracije u tom slučaju.

Reakciju pravobraniteljice pozdravljaju, kazao je Milić, te dodao da su na reakcije institucija dugo i čekali.

Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati, poručio je glasnogovornik Vlade. 

- Idemo s najjačim snagama - kazao je Milić.

Govoreći o predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, Milić je kazao da on i premijer imaju solidnu suradnju i da mu nije jasno zašto se našao na meti predsjednikovih izjava.

Upitan o Damiru Vanđeliću, koji je na čelu Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa, Milić je kazao da su laži sve informacije koje su se pojavile u medijima da ga je HDZ odlučio ukloniti s tog mjesta nakon što je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba.

- On je propustio svoju šansu da bude HDZ-ov kandidat. Mi smo pronašli izvrsnog kandidata, Damira Filipovića, koji je s 26 godina postao doktor ekonomskih znanosti. Zagreb nema vremena za čekanje, Zagreb treba nekoga tko ima viziju za obnovu grada nakon potresa, Zagreb treba nekoga tko ima ekspertizu i znanje za upravljanje javnim financijama - kazao je Milić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2021 11:37