POZNAJU LI SE?

Glasnogovornik Vlade o fotografiji Plenkovića i uhićenog Škugora: ‘Što to govori? Ništa! Stalno mu prilaze ljudi‘

Premijer je, podsjetimo, rekao kako ne poznaje Škugora, a fotografija je snimljena 2015. u zagrebačkom Hypo centru

Andrej Plenković i Damir Škugor

 Facebook/koraljka Marušić/

Glasnogovornik Vlade Marko Milić reagirao je danas na fotografiju s društvenih mreža na kojoj premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozira uz uhićenog direktora iz Ine, također i člana HDZ-a, Damira Škugora, a uz njih je i još jedna stranačka kolegica.

Premijer je, podsjetimo, rekao kako ne poznaje Škugora, a fotografija je snimljena 2015. u zagrebačkom Hypo centru na jednom od predizbornih skupova Kolinde Grabar Kitarović, tadašnje HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Hrvatske.

- Što govore usputne fotografije s izbornog skupa od prije sedam godina - ništa. Kao premijeru, a ranije i kao europskom zastupniku, Andreju Plenkoviću gotovo svaki dan na raznim događanjima prilaze ljudi koji se žele nakratko fotografirati i kroz godine je takvih susreta vjerojatno bilo na tisuće. Znači li to da je svatko s kim se predsjednik Vlade slikao njemu bliska osoba i suradnik s kojim kreira Vladinu ili stranačku politiku? Naravno da ne. Isto tako, u pogledu pozicije gospodina Škugora u INA-i, Tomislav Ćorić jasno je rekao da nikad o gospodinu Škugoru nije razgovarao s premijerom Plenkovićem – poručio je glasnogovornik Vlade, Marko Milić.

Fotografija je, podsjetimo, objavljena na Facebook profilu HDZ-ovke Koraljke Marušić 13. siječnja 2015.

Osim te fotografije, pojavile su se i još dvije. Prva na kojoj u jednom druženju Škugor pozira s današnjim predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem te druga s istog druženja na kojoj je i nekadašnji ministar Tomislav Ćorić, kojeg bivši prvi čovjek Nadzornog odbora INA-e Damir Vanđelić proziva za pritiske.

Koraljka Marušić je ove dvije fotografije objavila 25. studenog 2017., a u opisu je napisala: ‘Ugodno druženje s mojim stranačkim prijateljima, Damirom, Tomom, Tomislavom, Gordanom...‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 05:32